Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is érzi úgy néha,hogy...

Más is érzi úgy néha,hogy csak addig jó amíg megnevetteti, felvidítja a másikat?

Figyelt kérdés

Én sajnos sokszor ezt érzem, éreztem a barátaimon és kollégáimon. Fiúk, lányok vegyesen.

Amíg nevettetek akkor menjek bulizni, igyak velük, beszéljek stb..

Aztán mikor magam alatt vagyok és mondjuk nekem lenne szükségem arra, hogy valaki meghallgasson vagy felvidítson akkor mindig azt veszem észre, hogy egyedül vagyok és nem számíthatok senkire.

Még attól sem akinek évekig segítettem kijönni egyszerelmi csalódásból.

Ha nekem van valami bajom akkor kb vagy leszarják, vagy gyere igyunk, de csak azért igyak, hogy,én megnevettessem őket. Vagy olyan fej, hogy jaj mi van már megint.. Attól az embertől akit én karoltam fel évekig..

#barátság #önzés #Felvidídás
aug. 28. 12:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Inkább azt érzem, hogy a legtöbb embernek csak akkor vagyok jó, ha valami kell nekik.
aug. 28. 12:28
 2/18 anonim ***** válasza:

Ilyet nem. Értem miről beszélsz, csak másként látom.

Mondjuk, hogy az ember normál esetben elvár 1 egységnyi törődést a környezetétől. Ez az ember bajba kerül, és a törődésigénye drasztikusan megnő, mondjuk 5 egységre. Ez érthető, csak emberek ezt nem fogják lekövetni, lehet, hogy felmennek kettőre - a duplázás azért nem kis dolog ám -, de az öt túl sok.

Az ember szubjektív megélése simán lehet, hogy csak akkor elégülnek ki a szükségletei, amikor nyugalom van, amint bajba kerül már nem, és a maga szemszögéből igaza is van. Csak azzal nincs tisztában, hogy nem a többiek változtak meg, hanem ő.

Legutóbb ezt keresztanyámon figyeltem meg. Meghalt keresztapám, és mindenki próbált segíteni neki, de amint valami nem úgy ment, megsértődött. Pl egy ismerős felajánlotta, hogy elintéz neki valamilyen papírt, de három nap múlva nem volt meg, erre keresztanyám: "minek az embernek ellenség, ha ilyenek a barátai".

aug. 28. 13:37
 3/18 A kérdező kommentje:

2-es

Értem a Példád. De itt arról van szó, hogy én egy-két embernek 3 egységnyi figyelmet és szórakoztatást adtam. Aztán észre vettem, hogy ez alap elvárás és, ha ezt nem adom akkor nulla érdeklődés van felém. Amikor én vagyok lent akkor én is csak 3 egységnyi figyelmet vártam volna el, de erre az volt a reakció, hogy ne ragadj le , lépj tovább stb..

Ha a másik félnek van baja akkor hallgass meg, gyere el velem ide, gyere el velem oda, gyere igyunk mert akkor megnevettetsz majd..

aug. 28. 14:31
 4/18 A kérdező kommentje:
Magyarul én hozzam magamat helyre egyedül és ha jól vagyok akkor jelentkezzek, de ha a másik félnek van baja akkor én támogassam mindig abban amire éppen szüksége van..
aug. 28. 14:33
 5/18 anonim ***** válasza:
Nem érzem ezt, mert nagyon jó barátaim vannak, megválogattam őket. Minőség a mennyiség felett. Utoljára általános felsőben volt ezzel problémám, ott tényleg a mulattató ember szerepét töltöttem be a közösségben, de azóta rájöttem, hogy ez nem megérős.
aug. 28. 14:43
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

"egy-két embernek 3 egységnyi figyelmet és szórakoztatást adtam"

De ez amúgy normális: beadod egy kapcsolatba, amit te is elvárnál, és ha nem kapod vissza, akkor tudod, hogy oda ennyit nem kell/szabad betenni. Szerintem ezt bele kell kalkulálni az ismerkedésbe.

Nyilván ezt csak mondani könnyű, mert amikor az ember sebezhető, akkor ez fáj, de akkor is felesleges hibát keresni másokban, magadban, vagy a világban.

aug. 28. 15:06
 7/18 anonim ***** válasza:
5,barátok....ha agyhalál után éberkomába fekszel évtizedekig,hol lesznek a barátok?nyilván most sikeres vagy,megéri veled haverkodni
aug. 28. 16:00
 8/18 anonim ***** válasza:
Qrva sikeres vagyok, hogy anyámmal lakom, részmunkaidőben kulimunkázok, mert évek óta húzom a diplomámat, amivel elhelyezkedni tervezek/tervezek hosszútávon, emellett bipoláris zavarom és OCD-m van. Minta életút. 😀
aug. 28. 16:26
 9/18 anonim ***** válasza:
*tervezek/terveztem
aug. 28. 16:27
 10/18 anonim ***** válasza:
8,nőd is volt,van?
aug. 28. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!