Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyarok közt aránylag...

A magyarok közt aránylag ugyanannyi proli van, mint nyugaton?

Figyelt kérdés
Sokan úgy mondják, hogy nyugaton műveltebbek, udvariasabbak az emberek, de én ezt annyira nem tapasztaltam. Amikor jártam Angliában rengeteg prolit láttam és nemcsak foci meccsre menők közt, hanem általában az utcán, fehér britek, nem bevándorlók. Ausztriában is élnek rokonaim, ők is azt mondták Bécsben is sok proli negyed van és az alkeszok jelentős része tősgyökeres osztrák. Meg hogy vidéken a parasztok ott is buták, mint a föld, csak gazdagabbak, mert több a támogatás, jobbak a gépeik. Azt az egyet nem tudom megítélni, hogy a magyarok vajon általánosságban tényleg trágárabbak-e a nyugatiakhoz képest, de ott is biztos van egy réteg, aki így beszél.

aug. 22. 10:28
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Magyarországon sokkal több proli, ezt bizonyítja 14 év fidesz, Mo. állapota és néhány itteni válasz (pl. akik azt se tudják, mi a proli MAI jelentése, de azért okoskodnak.

A magyarok többsége beképzeltebb, de a beképzeltségük miatt nincs valódi tudás, vagy teljesítmény, ez a fő különbség egy külföldi és egy magyar között.

Az átlag magyar pofázni nagyon tud, a gyakorlatban meg egy proli: tájékozatlan, löttyedt/dagadt, igénytelen, lusta ember, aki az alapszükségletekben él, képtelen előre gondolni, a gyakorlatban egy orbitális lúzer, aki semmiben nem emelkedik ki.

szept. 8. 19:34
 22/22 anonim válasza:

A prolinak nincsen mai jelentése sem tegnapi.

A szó új értelmezései a 21.század Magyarországán

A proli (proletár) szó iskolapéldája lehet azoknak a szavaknak, amelyeket tömegek kezdtek el újra használni (zavarosan) a rendszerváltás utáni Magyarországon, annak eredeti precíz jelentéstartalmának ismerete nélkül.

Fennáll a veszélye annak, hogy Magyarországon a proletár szó egyre inkább homályossá váló sokféleképpen értelmezett jelentései teljesen eltávolodnak az idegen nyelvekben és a nemzetközi társadalomtudományos témájú irodalomban egyaránt mai napig eredeti változatlan jelentésében használt proletár kifejezéstől. Ezáltal a magyarországi proletár szó jelentése, sokféle újonnan elterjedő sajátos értelmezései teljességgel inkompatibilissé (össze nem illővé) válnak az idegen nyelvekben használt változatlan jelentéstartalmához képest.

Puzsér Róbert publicista szerint a „proli” kifejezés egy új jelentést kapott a magyarországi rendszerváltozást követően: az igénytelen, ízléstelen, kulturálatlan, de öntudatos és erőszakos ember jelzőjévé vált.[17] Szentesi Zöldi László újságíró szerint a „proli” lételeme a szabályok áthágása.[18] Tamás Gáspár Miklós publicista szerint pedig a „proli” (vö. „büdös proli”, „büdös paraszt”, lásd Derkovits Gyula Dózsa Györgyről készült fametszete) kifejezést abban az értelemben használják, mint ahogyan a fehérterror idején használták.[19]

szept. 8. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!