A magyarok közt aránylag ugyanannyi proli van, mint nyugaton?
13 éve élek Ausztriában, sokkal műveltebbek, intelligensebbek, előzékenyebbek az emberek itt, mint Magyarországon.
Bécsből példát hozni kb. a legrosszabb, mert egy multikulti közösség, echte osztrákot nehezen találsz. Az, hogy a rokonaid szerint ki tősgyökeres osztrák, azt azért én feltétellel kezelném. Ha valaki 3. generációs török család gyereke, ott nőtt fel, ott szocializálódott, ott járt iskolába, az attól még török marad, viszi tovább a török mentalitást és életfelfogást, nem véletlenül nem állnak össze a valóban osztrák gyökerekkel rendelkező nők török f.szikkal. A magyar összeáll a törökkel, az osztráknak azért több esze van. Ez most csak egy példa volt.
Ha a proliság mércéje a trágár beszéd, akkor mindenki proli, mindenki szokott trágár módon beszélni, még ha sokan tagadják is ezt. Meg aztán jönnek a szokásos egyéni preferenciák, volt olyan barátnőm aki azt mondta, hogy csak a prolik húznak fehér zoknit... Szerintem meg nem. 100 ilyet fel lehetne sorolni, attól még nem lesz proli valaki, mert az öltözködési stílusa éppen nem a te ízlésednek megfelelő.
Szerintem Magyarország nagyon balkán mindenféle kontextusban.
Svájcban itt úgy mondjuk, hogy Prolet. Arra mondjuk, aki egy elmaradott/visszamaradott viselkedésü, müveltségtöl távol álló, életstilusában ezt megmutató/meglátható/megnyilvánuló személy.
Ó, és rengeteg van itt belöle (föleg tösgyökeres)!
Én is azt tapasztaltam amit TE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!