Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyarok közt aránylag...

A magyarok közt aránylag ugyanannyi proli van, mint nyugaton?

Figyelt kérdés
Sokan úgy mondják, hogy nyugaton műveltebbek, udvariasabbak az emberek, de én ezt annyira nem tapasztaltam. Amikor jártam Angliában rengeteg prolit láttam és nemcsak foci meccsre menők közt, hanem általában az utcán, fehér britek, nem bevándorlók. Ausztriában is élnek rokonaim, ők is azt mondták Bécsben is sok proli negyed van és az alkeszok jelentős része tősgyökeres osztrák. Meg hogy vidéken a parasztok ott is buták, mint a föld, csak gazdagabbak, mert több a támogatás, jobbak a gépeik. Azt az egyet nem tudom megítélni, hogy a magyarok vajon általánosságban tényleg trágárabbak-e a nyugatiakhoz képest, de ott is biztos van egy réteg, aki így beszél.

aug. 22. 10:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%

Nyugaton is kb. ugyannyi proli van mint Mo.-on. Csak nyugaton szebb csomagolásban. A belseje meg lehet ugyanolyan rossz vagy jó is.

Nem minden arany ami fénylik.

aug. 22. 14:31
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes: amióta ez a Viktorta és csapata előhozta pár éve ezt a szót, azóta szinte mindenki ezen lovagol...
aug. 22. 17:43
 13/22 anonim ***** válasza:
Ne a ballibsi gyári melósokkal, szakmunkásokkal barátkozz, hanem a keresztény értelmiségi családokkal
aug. 23. 12:46
 14/22 anonim ***** válasza:
47%
A japán se keresztény, mégis értelmes.
aug. 23. 13:24
 15/22 anonim ***** válasza:
14: Meg perverz.
szept. 3. 11:09
 16/22 anonim ***** válasza:
13: miért baj ha gyári melós, ha keresztény értékrendet vall? Illetve a sok libso egyetemista nem zavar?
szept. 4. 17:04
 17/22 anonim ***** válasza:
Nyugaton a felsőbb réteg is sötét proli.
szept. 4. 18:27
 18/22 anonim ***** válasza:
Különben igen, majdnem mind ilyen feminista izé lett..xd
szept. 4. 19:38
 19/22 anonim válasza:

Fel kell hívnom rá a figyelmet, hogy a proliság nem feltétlenül viselkedési forma, és pláne nem azoknak az embereknek a random egyvelege , akiket te éppen - erősen szubjektív módon - személy szerint nem szeretsz valamiért.

Nagyon pontos definíciója van a prolinak azaz proletárnak, nézzed meg a szót híres magyar vagy külföldi lexikonokban és értelmezőszótárakban. Kivétel nélkül mindegyikben két kulcsszó szerepel a definícióban. BÉRMUNKÁS (azaz mások eszközeit használva, mások cégtulajdonában tevékenykedik, a másik kulcsszó, hogy kétkezi fizikai munkát végez.

Tehát a proli kétkezi munkát végző bérmunkás, aki dolgozhat iparban (pl: gyárak) szolgáltatásban, vagy a mezőgazdaságban mások földjén zsellérként.

szept. 8. 13:42
 20/22 anonim válasza:

A proli szó sajnos magyarországi iskolapéldája lehet azoknak a szavaknak, amelyeket tömegek kezdtek el újra használni a rendszerváltás után, annak eredeti precíz jelentéstartalmának ismerete nélkül.

Sajnos legtöbb ember szótárában kb. csak ennyit jelent a proli cínszó => nem szeretem az illetőt, nem úgy viselkedik velem ahogy azt én szeretném, utálom az illetőt.

szept. 8. 13:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!