Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a BME VIK...

Mi a véleményetek a BME VIK gólyatáborában történt dolgokról?

Figyelt kérdés
[link]
aug. 21. 14:21
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
73%

Saját élelmiszert, pláne GYÓGYSZERT elvenni önkényesen? Fiúkat lányokkal együtt altatni, fürdetni? Nem engedni ki embereket a MOSDÓBA?

Én is otthagytam volna őket, de csak arra az időre amíg vissza nem érek a rendőrökkel. Több ponton is BTK ugyanis amit itt elkövettek, alapvető emberi jogok csorbítása, kényszerítés, egészség veszélyeztetése, emberi méltóságban megalázás, stb.

Remélem megy a feljelentés ahová kell.

aug. 22. 02:10
 22/37 anonim ***** válasza:
58%
Számomra hihetetlen,hogy 18-19 éves emberek ekkora birkák,hogy simán elnézték ezt,ahelyett,hogy hazamennek vagy elkuldik a szervezőket melegebb éghajlatra.
aug. 22. 08:02
 23/37 anonim ***** válasza:
38%

Hát nekifutok még egyszer, hátha jobban meg tudom fogalmazni. Leszögezem: nekem ezek a gólyatáborok sohasem feküdtek. Amikor néhány fontoskodó felsőbbévesnek kell engedelmeskednem, üvöltve rigmusokat skandálni, meg kretén feladatokban megalázni magam, hogy a főgólyák jót röhögjenek rajta, ott nálam nyílik a bicska. Nekem ehhez túl nagy volt az egóm, vagy nem tudom. Mindenesetre én a sajátomon is felk.rtam magam és otthagytam a francba.

Szóval azt kijelenthetem, hogy nem én leszek az, aki megvédelmezi ezeket a rendezvényeket. Mégis azt mondom, hogy az ilyen részinformációknak érdemes mögé gondolni egy picit.

Egyrészt mindig kezeljétek az ilyen híreket óvatosan. Ha egy több napos, több száz fős rendezvényről kivonatozva felsorolom az összes negatív esetet, akkor bármilyen fesztivált el lehet adni okkultista szeánsznak. Ezt csinálja a konzervatív média a pride-dal. Ezzel nem azt állítom, hogy az elhangzott esetek nem vérlázítóak, csak azt, hogy a rendezvény összképe valószínűleg egyáltalán nem volt olyan negatív, mint ahogy így leírva hangzik.

Ha elképzelem, ahogy 20 évesek tömegével közlik, hogy oké, akkor ti most itt leadjátok a gyógyszereiteket, akkor szartok, amikor én azt mondom, és magáznotok kell végig, ott azért a banda fele minimum azt mondta volna, hogy akkor itt fordulok meg és húzok haza. Én valószínűbbnek tartom, hogy itt kiemelt esetekről van szó, amit ki kell vizsgálni, és keményen szankcionálni.

Másrészt én próbálom megérteni, mit akarhattak ezek a balfasz főgólyák, és felteszem a kérdést: mi a francért venném el valakinek a gyógyszerét, tiltom ki a gumit, megyek utána a fürdőbe, fekszek be a szobájába? Nekem ez eléggé úgy hangzik, mint a korábbi gólyatáboros botrányokra adott primitív, ostoba túlreakció. Eddig szodoma és gomorra volt a gólyatábor, erre a szerencsétlen barmai egy orwelli rémálmot csináltak belőle. Ettől még ugyanolyan vérlázító, de mégis könnyebb a helyén kezelni.

Nekem ebből nem az a tanulság, hogy ezek a főgólyák aljas, szadista patkányok, vagy hogy a kisgólyák ostoba birkák, hanem az, hogy 20-22 éves diákok nem alkalmasak felelősen és fegyelmezetten lebonyolítani egy ilyen rendezvényt, mert maguk is gyerekek még, akik gyerekeket akarnak irányítani.

aug. 22. 10:15
 24/37 anonim válasza:
22%

23

Jól látod a média felhúzza a dolgokat.

Ételt beléphet vinni csak romlandó ételt nem, vagy kidoptuk vagy meg ettünk.

Gyógyszerből se vettek el mindent gondolom meg volt az indok hogy mit lehet mit nem de ezt egy eüs (gondolom gyógyszerész) ember szabályozta.

Wc-re mindig lehetet menni de megkérték hogy bírjuk ki ha nem sürgős mert nem hagytak egyedül,y egy szervező mindig a közelünkben volt.

Óvszert ügynek utána néztem azt évek óta nem engednek Bme gólyatáborokba.

A szervezők nem be feküdtek a szóbánkba nekik is az volt a szabályuk (nem is tudom elképzelni hogy a többi hol tudot aludni mert szobán kénet 2 aludt gólyánkkal és voltak legalább 100an).

Magázódni azért kellett mert azt mondták ez a szokás a karon (nem hangzott hihetetlenül, de nem tudom elképzelni hogy ez bárkit zavart vagy megszégyenített volna)

A főgólya nem tudom mit jelent gondolom szervezőkre gondolsz.

Haza menő emberek tudtommal egy maréknyi volt csak, mi többiek amúgy nagyon élveztük a tábort bőven volt lehetőség beszélgetni ismerkedni és nem mondanám hogy kinozva voltunk. Nekem az jött le hogy a szervezőknek se ez volt a szándéka mert a srác aki minket "felügyelet" amúgy nagyon kedves volt és szinte minden kérdésünkre válaszolt és még pár hasznos tippet is kaptunk az első évünkhöz.

aug. 25. 12:02
 25/37 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg érdekelne, úgyhogy kérlek tiszteljetek meg a válasszal: miért értékelitrk többre a puszta hőzöngést, aki megpróbál jóhiszeműen mögégondolni a dolgoknak?
aug. 25. 14:52
 26/37 anonim ***** válasza:
0%

Melyik választ/válaszokat írtad te? Megmondom, én miért pontoztalak úgy, ahogy. 23-as? Meg a 12-es?

aug. 25. 15:18
 27/37 anonim ***** válasza:
35%

25: te vagy a 24-es?

Akkor íme a válaszom. Nem gondolom, hogy hőzöngő lennék, amiért sztem nem oké, amit ott folyt, feltéve, hogy igaz.

1. Puszira, bemondásra nem hinnék el senkinek sem olyat, főleg a mai egyetemista közegben, hogy a magázódás szokás. Öcsém BME-s volt, tudom, hogy nem igaz. Ez a magázódás tipikusan annak az eszköze, hogy valaki hatalmat gyakoroljon a másik felett - "engem magázni kell, mert én feljebbvaló vagyok" effektus

2. Az sztem bűzlik, hogy helyszínen vesznek el gyógyszert. Már a tábor előtt, írásban kellene szabályozni, ha van gyógyhatású készítmény, ami tiltólistás vmi miatt... akkor lehetne mire hivatkozni és tiszta lenne a kép.

3. Attól, hogy évek óta nem lehet óvszert bevinni, nem normális dolog. 18 év felettieknél már a szülőnek sem lehetne beleszólása abba, hogy él-e aktívan szexuális életet, egy random intézmény ezt meg nem tilthatja meg... sőt most sem tiltja, csak azt hiszi, meggátolja... de ezzel csak azzal tolnak ki, aki felelősségteljesen védekezik.

4. Még ugyanabban a gólyatáborban is viselkedhet teljesen különbözőképpen 2 vagy több szervező. Lehet, hogy vmelyik értelmesebb, vmelyik meg minihitlerként viselkedik, mert fejébe szállt a felelősség és a hatalom.

aug. 25. 15:28
 28/37 anonim válasza:
0%

24 vagyok nem én vagyok 25 xd

Amúgy VIKen mint meg tudtam sok előadó szokta magazin a hallgatókat meg a seniorok is mondták néha egymás között szokták szóval annak ellenére hogy kamu volt csak félig az. És az volt a történet hogy közös tisztelt adás miatt szokás a karon és hogy akik lediplomáztak azok tegezik egymást/előadókat nem, tudom ott így elég hihetően hangzott főleg hogy ők is magázódtak mindenkivel a táborban.

Gyógyszerekről nem tudok többet mondani szerintem ez olyan dolog mint az óvszer régebben felsőbb "erők" eldöntötték ezt így kell kezelni és úgy van.

Szexuális tevékenységet amúgy a házi rend is tiltotta ha jól emlékszem, de szerintem a táborban amúgy se volt kivitelezhető aktus.

Persze nem tudok beszélni minden szervezőről de nem tudom elképzelni hogy valami ilyesmi törthet/történt max ha egy nagyobb csoport rendező együtt akart ilyet tenni mivel minden szobaval volt 2 szervező és 5 nagyobb csoportra voltunk szedve amik kb egyfolytában együtt mozogtak plusz mindig volt azon a kb 10-12 szervezőn kívül egy jó pár ahogy én kivettem felettük álló szervező is. Persze ezek nem igazolják hogy semmi vissza éles nem volt én nem érzékeltem és nem hallottam ilyet.

Tudom nagyon úgy hangzik hogy nagyon védem ezt az egészet, de mivel én és a szoba társaim is élveztük meg az a sok ember aki végig maradt (persze itt azokra gondolok akikkel beszéltem is), így nem látom hogy ilyen erősen szidni kéne ezt a tábort a médiában.

aug. 25. 20:10
 29/37 anonim ***** válasza:
18%
Jó kis szadomazó büntetőtábort rendezhetnének. Dögös csajok alázhatnák a golyákat meg aki még menni akar.
aug. 26. 00:12
 30/37 anonim ***** válasza:
64%

#27, köszönöm szépen a válaszod, #26, neked pedig előre is köszi (igen, a #23 és a #12 voltam én). Méltányolom, hogy válaszoltatok.

"Nem gondolom, hogy hőzöngő lennék, amiért sztem nem oké, amit ott folyt"

Természetesen nem vagy hőzöngő (megjegyzem: nem is neveztem senkit hőzöngőnek). Épp az az érdekes, hogy alapvetően egyetértünk: szerntem sem oké ami ott folyt, ezt többször ki is mondtam. Ami bosszantó - ezt nem rád értem, hanem általánosságban -, hogy ha nem kezdek el háborogni, hanem megpróbálom megérteni és árnyalni a helyzetet, akkor automatikusan azt gondolják rólam, hogy szerintem oké, ami történt.

Nem, nem oké, ami ott történt, egy egészen kicsit sem. Személy szerint amúgy nekem már eleve az egész formátum nem oké - ezt említettem korábban. Az én véleményem két dologban tér el a többségétől.

Egyrészt megkérdőjelezem, hogy tényleg pontosan úgy történt-e minden, ahogy az a rövidke írás sugallja, mert ilyen téren megvan a véleményem a médiáról is, meg úgy általában az emberek véleményalkotásáról is.

Másrészt a mindenféle menedzserképzőkben azt tanították nekem, hogy amikor szar kerül a ventillátorba, mielőtt bármit döntesz, tedd fel a kérdést: mi volt a terv? Ezt követem, amikor még mielőtt leokádnám az egész villanykart gólyatáborostól, próbálom megfejteni, hogy vajon milyen szándék vezetett ide.

Konkrét példán: elvenni valakinek a gyógyszerét minden körülmények között felháborító, jogtalan és gáz. Egy pillanatra sem vonom kétségbe, hogy ez megtörtént, és ki is kell vizsgálni.

Na de: tudjuk, hogy mi történt pontosan? Mi van, ha néhány diáknál találtak tele doboz nyugtatókat? Szerintem azt én is elkoboznám, és azt mondanám, hogy becsekkolás után gyere be az irodába, beszéljük át, hogy mire és mennyit használsz, mert én meg nem kockáztatom, hogy aztán este csomóan xanaxra vedeljenek. Lehet, hogy nincs jogom hozzá, lehet, hogy neki tényleg kell, mert pánikbeteg, de mégis tök más, mint poénból elszedni valakinek az asztmapipáját, csak mert hatalmamban áll és úgysem mer szólni. Szerintem egy csomó ember tudat alatt az utóbbira gondol, pedig nem tud többet az esetről, mint egy kb 12 soros cikk.

És ahogy próbálom végiggondolni, mi a közös nekem az összes agyament esetben, az a benyomásom, hogy a féket próbálták behúzni. Ettől még egyáltalán nem oké, ilyet nem lehet csinálni, de egész más a véleményem, ha alapvetően korrekt szándékkal hoznak idióta intézkedéseket, mint ha szadista lágertisztek módjára csicskáztatják az alsósokat.

Még egyszer: egyetértünk, ami történt rossz, de én meg vagyok győződve arról, hogy sokkal összetettebb annál, mint amit elsőre sugall a kép.

aug. 26. 08:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!