Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért engedem el ilyen könnyen...

Miért engedem el ilyen könnyen az embereket? Régen évekig küzdöttem, akár barátság, vagy párkapcsolat. De mostmár egyszerűen csak hagyom elmenni, és semmit nem érzek, nem érdekel hogy elveszítem? 20L

Figyelt kérdés
Nagyjából 2 évvel ezelőtt másképp volt, megbíztam az emberekben, hittem abban ha küzdök a barátságomért, kapcsolatomért, akkor lesz értelme. De egyszerűen végletekig lealacsonyodtam, hogy futottam valaki után, lealáztam magam, bohócot csinaltam magamból, aztán szánalmasan éreztem magam mikor évek után feladtam mert rájottem hogy felesleges mert a másik felet nem érdekli. És mostmár ott tartok, ha valakivel barátkozok, beszélgetek, ameddig ő nem hagy ott, addig én sem őt, de ha valamiért kidob, lecserél, megun, akkor már semmit nem érzek. Pedig kéne éreznem szomorúságot, vagy fájdalmat, meg félnem kéne hogy elveszítem őt,küzdeni és könyörögni hogy ne hagyjon el. De mindig ezt tettem, mégis elhagytak, és már egyszerűen csak hagyom elmenni aki elhagy. És emiatt rossz embernek és rossz barátnak tartom magam. Önzőbb lettem.

aug. 21. 11:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem vagy önző és nem vagy rossz !

Végre az vagy,akinek eddig is lenni kellett volna.Nem azért születünk, hogy mások figyelméért és szeretetéért kuncsorogjunk.

Túl rövid az élet ahhoz, hogy mások oltárán áldozzuk be.

Írom ezt úgy, hogy nekem sincs lényegében senkim, hasonló okból.

F

aug. 21. 11:35
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem feltetlen baj ez. Az egyik vegletbol most a masikba estel, aztan idovel beallhat egy egeszseges kozeputra a dolog. Masik lehetoseg, hogy a csalodasok miatt full levalasztottad az erzelmeidet, ez esetben pszichologusra lehet szukseged. Es nyilvan van 80 masik lehetoseg, ezt csak te tudhatod, vagy ha nem, akkor ra kene fekudnod az onismeretre.
aug. 21. 11:37
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem, nem vagy önzőbb. Pont hogy felnőttél. Vannak dolgok amikért felesleges küzdeni, ha másik sem akarja. Engedd el a dolgokat, az jobb ha azon rágódsz szomorú vagy napokig? Nem. Tudsz másra koncentrálni. Tulajdonképpen sok ember jön velünk szembe az életbe, de csak néhányan maradnak az ember mellett, ez egy szűrő. Ha megszakad egy barátság, akkor megszakad, nincs már neked többet szükséged azokra az emberekre. Ezt így fogd fel.
aug. 21. 11:38
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Az ember egy idö utan rajön, hogy nem erdemes több energiat fektetni egy emberi kapcsolatba (most mindegy hogy parkapcsolatrol vagy barati, esetleg rokoni kapcsolatrol legyen szo), mint amennyit a masik fektet bele. Teljesen felesleges, es mergezö.

Nagyon jol teszed, hogy nem futsz olyan kocsi utan, amelyik nem vesz fel. Ez egy fejlödes a szemelyisegedben. Csak meg kell tanulnod belül is elengedni a dolgokat.

aug. 21. 11:43
 5/12 anonim ***** válasza:
77%

Lehet, hogy rájöttél, hogy felesleges. Néha pont az a jó, ha megszakad valakivel a kapcsolat.

Te hiába akarsz valamit, ha a másik nem, két ember kell hozzá.

aug. 21. 11:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Megértél.
aug. 21. 12:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Eddig iszonyúan vágytál valamire, és amikor csak a szelét megérezted annak a valaminek, kétségbeesetten kapkodni kezdtél utána, majd melléfogtál, és magadba roskadtál.

Mostanra beláttad, hogy ez így nem fenntartható, ezért átrendezted a polcaidat, hogy az említett dolog kevésbé legyen központi helyen, és enyhüljön a függőséged. Most sokkal türelmesebben és megfontoltabban tudsz a kérdéssel foglalkozni, mert már nem függsz tőle, a megléte vagy nem léte sokkal kisebb hatással van az életedre.

Ennek az önzőséghez semmi köze nincs, ez érés, jellemfejlődés. Az egyetlen aggályom, hogy cinikusan, vagy pozitívan keretezed be magadban.

A cinikus megközelítés, hogy mostanra beláttad, hogy az élet szar, nem lehet bízni az emberekben, és kompromisszumot kötöttél a túlélésért. A pozitív meg az, hogy rájöttél a saját korábbi meggondolatlan, naiv gyerekességedre, és szerencsére most már sokkal jobban tudsz az emberei kapcsolatokhoz közelíteni.

aug. 21. 12:03
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

#2-nek

Az egeszseges közeput nem azt jelenti, hogy csak egy kicsit futkos az emberek utan akik le sem sz@rjak a fejet, hanem az,hogy a masik fel is kb ugyanannyit fektet bele a kapcsolatba, es neki is legalabb annyira fontos a kerdezö. Cafoljatok meg, ha nincs igazam!

aug. 21. 12:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Tapasztaltabb lettél.
aug. 21. 13:03
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem valamelyest önvédelemről is szó lehet, vagy "csak" belefáradtál abba, hogy mindig lelépnek, eltűnnek az emberek, így már nem tud kialakulni velük egy közvetlenebb, mély kapcsolat.
aug. 21. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!