Szerinted sem lehet megszokni?
Figyelt kérdés
20evig ha valaki Rudolf volt és nevet váltott Bálintra, tényleg nem lehet megszokni? 3 éve vagyok Bálint.. az összes kollégám főnököm megszokta. Tényleg nehéz megszokni? Pl anyukám unokatestvére azt mondta: ne haragudj nekem X voltál az is maradsz " vagy ez egy kifogás. ? Voltak is rokonok akik ezért megszoltakaug. 20. 10:42
1/12 anonim válasza:
Ha most testvérem vagy gyerekkori barátom hirtelen nevet változtatna, én is röhejesnek érezném, hogy most akkor hirtelen más néven szólítsam, mint az elmúlt 20 évben. Amúgy meg szerintem a viselőjének is nehéz megszoknia, nekem két keresztnevem van és egy időben a másikon akartam szólíttatni magam, de évek után is idegen érzés volt.
2/12 anonim válasza:
Nekem volt hasonlo az ismeretsegi korben. Normalis elfogado embereknek ez nem okoz problemat.
3/12 anonim válasza:
Én is nevet váltottam, mert külföldön talátam meg a szerencsémet, és sajnos amikor a szüleim a nevemet válaszották, erre nem gondoltak.
Az eredeti nevem angol nyelvben kifejezetten sértő szóra hasonlít, és magyar dupla betűk miatt a bankkártyámon sem helyes monogram szerepelt.
A változtatással nem volt baj, elfogadták.
4/12 anonim válasza:
Az ismerősök közt is volt ilyen, senkinek nem okozott problémát, mindannyian hamar elfogadtuk és megszoktuk.
5/12 anonim válasza:
Inkabb valami R betus nevet kellett volna valasztanod, nem lenne olyan nagy kulonbseg
6/12 anonim válasza:
A korulottedlevoket is csereld le. Nekem mukodott.
7/12 anonim válasza:
- Nevet akarok változtatni
- Mi a neve?
- Szar János
- Mire akarja változtatni?
- Gáborra
🤣🤣
8/12 anonim válasza:
Érdekes, mikor régen a nők férjhez mentek, és csak a férjük nevét viselhették -né toldással, akkor mindenki megszokta.
9/12 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy onnantól mindenki csak Tóth Gábornének hívta a Marikát😂Szerintem ugyanúgy a keresztnevükön szólították őket.
10/12 anonim válasza:
9-es: ez igaz! :))) De azért a Tóth Gábornét is meg kellett szokni, mert például a rendelőintézetben nem úgy szólították be, hogy Marika jöjjön vérvételre, hanem Tóth Gábornét hívták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!