Szerinted is bosszantó, ha valaki megszólja a másikat olyasmi miatt, ami számára természetes? Konkrétumot lent részletezem, mert így nem érthető a kérdés, tudom :D
Beszélgettünk egy rokonommal egy közös ismerősről. A rokonról tudni kell, hogy gazdag férfihoz ment feleségül, aki a tenyerén hordozza, gyakorlatilag ő semmit nem csinál, mégis megkap mindent, drága holmik, utazások, stb. Az ismerős nő (akiről beszélgettünk) egyedül neveli a két gyerekét, nincs sok pénzük, nem élnek valami jól, de idén mégis elutaztak hosszú hétvégére a Velencei tóhoz pihenni. A gazdag rokon erre azt a megjegyzést tette, hogy "szerinte nem kellene szórnia azt a kevés pénzét" az ismerősünknek. Ez az ismerős egyébként nem szokott pénzt kéregetni, meg semmi ilyesmi, nem támogatja őket senki, szóval nem ezért tette a megjegyzést.
Csak nekem bosszantó, hogy az, akinek természetes, hogy mindene megvan, az megszólja a másikat azért, mert az is szeretne egy kis jót, egy kis pluszt az élettől, nem csak a mindennapi gürizést?
Ami szemet szúrt, hogy te a szegénnyel a gazdag rokonról beszélgetsz, a gazdaggal meg a szegényről?
Ha a szegény pártján állsz, hiszen felháborodtál a gazdagon, akkor legalább eszedbe jutott megvédeni?
Ja, látom, a gazdag a rokonod. Az a része akkor tárgytalan, bocsi.
De csak az a része, a kérdésre a válaszod továbbra is érdekel.
A gazdagok általában arra is irigyek ha vkinek semmije sincs de csak mosolyogni tud.
Vagy amikor szegénynek egyetlen egy szép dolga van csak.
Már azt azonnal utánozzák sajnálják a másiktol megeszi őket a penész és sárgulnak.
"A gazdag rokon erre azt a megjegyzést tette, hogy "szerinte nem kellene szórnia azt a kevés pénzét" az ismerősünknek."
ez lett volna az a pont, amikor felálltam voolna a helyetekben-és kinyitottam volna az ajtót az ismerősötök előtt és távozásra szólítottam volna fel. És soha többet nem álltam volna szóba az ilyen nulla, empátianélküli, alja embernek. Az ilyet sosem türném már meg a környezetemben.
3: A gazdag rokonnal nem szoktunk sűrűn beszélgetni, nem egy körben mozgunk mi sem a hétköznapokban. A közös ismerős nő pár éve még a sógornője volt a gazdagnak, a válás óta azért valamennyire képben maradt a gyerekek miatt.
Arra a kérdésedre, hogy megvédtem-e, csak annyit mondtam, hogy "ő tudja". Részben, le is döbbentem a megjegyzésen, részben, ha valaki ilyen értékrend szerint látja a dolgokat azt én nem hiszem, hogy meg tudnám győzni bármiről is.
7+ Ha eddig nem esett volna le nektek: az ismerősőtök masszív nárcisztikus jobb esetben. Minimum. Ha nem több. Hiszen a teljes empátiahiány, érzéketlenség, és más dolgával való rongyrázás az igen igen a pszichopátia egyik fő jellemzője. Ők azok akik kinéznek egy pénzes fazont, beülnek a készbe, és utána előadják magukat, hogy "valakik".
Szóval a kedves ismerősőtök eddigi általatok leirt előadása egy kőkemény nárcisztikus pszichopatára mutat. Nézzetek utána, az általatok leirt dolgokat, tapasztalt dolgokat hasonlítsátok össze a tünetekkel.
Akik ismernek/ismertek ilyet személyesen,évtizedek tapasztalatai vannak mögöttök, azok már csipőből egy két mondatból egyértelműen megtudják mondani.
Titeket is elkapnálak, hogy elég a pletykálásból oda-vissza..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!