Milyen fóbiának nevezik ezt?
Hogyan nevezik azt a fóbiát amikor valaki egyszerűen nem tudja elviselni egy horror filmben a groteszk,erőszakos jelenetek látványát,viszolyog tőlük,nem bírja végig nézni.
Az én példám:A tükrök című horrorfilmben van az a rész mikor a csaj leszakítja a saját állkapcsát,egyszerűen nem tudtam odanézni a hanghatás és valószínüleg a vizuális ábrázolás is számomra kegyetlen volt.Vagy ott van a felelsz vagy mersz című horror abban is mikor az egyik pasas kitöri a saját nyakát a biliárd asztalnál,vagy mikor a főszereplő eltöri a barátnője kezét kalapáccsal,vagy mikor a másik hapsi teli erőből beleb*ssza az injekciós tűt a saját szemébe.Én az ilyen jeleneteket egyszerűen nem tudom végig nézni,tudom,hogy film meg,hogy csak megrendezett de akkor sem tudom rá venni magam arra,hogy oda nézzek.
Ahogy írtàk ez lenne a természetes.
Az hogy az emberek nagy része màr olyan ingerküszöbön él hogy meg se kottyan, az a nem természetes. És ez kicsapódik a tàrsadalmunkban is. Apàtia, pillanatnyi stimulàció keresése, stb.
Plusz a gore az olyan adapciót vàlt ki az agyban ami a természetes védelmi mechanizmusokat (agresszió, bizalmatlansàg, üldözési mània, stb.) felerősíti az életben maradàs érdekében. Na ez tàrsadalmi szinten baj.
Ami pàrszàz éve infohazard lett volna az akkor élő mentàlisan nem ennyire kitett embereknek, azt ma 2 óra internet nevetségessé teszi.
Te vagy az egészséges. Mi akiknek ez meg se kottyan vagyunk a betegek. Akkor is ha fàj beismerni. Az az egészséges akinek rossz ezt nézni és nem közömbös. Viszont ha gore-t nézel te is el fogsz ide jutni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!