Szereted a nyarat, és mit szeretsz a nyárban?
Egyre kevésbé.
Olyan forróság van, hogy strandon kívül sehová sem kívánkozok kimozdulni. Még egy kerti partihoz se lenne kedvem ilyen időben. Kirándulni, más vidékre elutazni szintén nem. Iskolás gyerekeink vannak, feleségem pedig közoktatásban dolgozik, így az iskolai szünetekhez vagyunk kötve. Nos, a tavaszi és az őszi szünet egyre jobban felértékelődik, akkor tudunk kimozdulni, értelmes dolgokat csinálni. Nyáron meg csak próbáljuk elviselni a hőséget.
Újra meg újra eszembe jut, amit egyszer Szaúd-Arábiáról olvastam: "áprilistól októberig minden szabadtéri programot ellehetetlenít a hőség". Kezdünk errefelé haladni mi is.
Ha gazdagok lennénk és külföldre tudnánk járni hetekre nyaralni, akkor is biztos, hogy nyáron nem a Földközi-tengerhez mennénk (Horvátországba, Görögországba, Olaszországba vagy Spanyolországba), hanem Nyugat- vagy Észak-Európába. Vagy az Alpokba.
Szeretem.
Sokáig van világos, nyári ruhákban lehet mászkálni, nem kell fél óra öltözködés, mielőtt kilépek az ajtón. Lehet esti kinti programot szervezni. De a kedvencem a friss zöldség a saját kertből. :)
Éppen utóbbi okból mondjuk az aszályt utálom, hogy 40 fok van és hetekig/hónapokig nem esik az eső. Az itthoni kiskertet tudjuk locsolni, de nagyban ez nem fenntartható. Pár fokkal lehetne hűvösebb, és gyakrabban kellene csapadék.
#3 nagyon tudom ajánlani Észak-Európát, idén mi is skandináviába mentünk hűsölős nyaralásra, 20 fok és príma kirándulóidő volt, szerintem mi rendszeressé tesszük. :) Így a hőséget is jobban bírom azóta, hogy le tudtam hűlni.
Mostanra megutáltam.
Ez a meleg ami van, és ilyen 7-10 napokon keresztül az vállalhatatlan. Harmadik ilyen tartós hőhullám van idén nyáron. Oké, klíma meg ventilátor, de a szabad téren az nem véd meg.. Ez pedig ezentúl kb mindig ilyen lesz.. 40 fokban még a vízparton lenni is veszélyes tartósan.
6-ra:
#3 vagyok, én még családalapítás előtt kétszer is jártam Skóciában. Azóta is vágyom vissza oda. Ha tehetném, minden nyáron visszamennék oda családdal együtt. De ettől nagyon messze vagyunk anyagilag. Amilyen szép, olyan drága ország. :-(
Jól bírom a hőséget, imádom a strandolást, 90%-ban leégés helyett szép színem lesz, és a rejtélyes bőrgyulladásomat csak a nyári napsugárzás állítja helyre minden évben. Viszont én a tavaszt, az őszt, és az enyhe ősz-telet is szeretem. Nagy szenvedélyem a túrázás, úgyhogy én kifejezetten jól születtem ide. :3
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!