A nők miért ilyen kényelmesek, miért nem végezhetnek fizikai munkát? Az állatok közt egyenlőség van, az emberek közt milért nincs?
Amikor azt mondjuk hogy a férfi és a nő egyenlő, azt arra értjük, hogy mind kettő ugyan úgy értékes és ugyan úgy számít, az egyik nem értékesebb vagy haszontalanabb mint a másik.
Nem azt mondjuk hogy egyformák.
Ezt mikor fogjátok felfogni? Szerintem nem kell hozzá akkora agy hogy ezt meg lehessen érteni.
Miért ne lenne egyenlő? Nem tudom, te merrefele élsz, én (meg az oldal látogatóinak többsége) nem valami polgárháborús harmadik világbeli fejlődő országban, ahol ez az élet hogy a férfi harcol, a nő meg szül.
Az én kapcsolatomban pl egyikünk se harcol, egyikünk se szül, mindketten vagyunk otthonteremtők és "providerek" is, és a környezetemben is inkább ezt látom, mint a 20. század előtti családmodellt.
"Szerintem nem kell hozzá akkora agy hogy ezt meg lehessen érteni."
Minden esetre nagyobb vagy legalább is müködö kellene.
Nemcsak hogy végeznek, de a nők által végzett fizikai munkák kevésbé vannak megregulázva. Pl a nővéreknek segédeszköz nélkül, sokszor egyedül kell emelgetniük akár 100 kilós betegeket is, a takarítónők cipelik a vízzel teli vödröt az x-edik emeletre, aztán le, stb. A férfi fizikai munkáknál nagyon szigorú szabályok vannak arra hogy mit, hogyan, és hány kilóig lehet emelgetni, a női fizikai munkák pedig nem csak a szexisták által, hanem ilyen tekintetben is semmibe vannak véve.
Még át se tudnának térni a férfi fizikai munkákba, hiszen a melós férfiak pokollá tennék az életüket (ha kapnának egyáltalán munkát, hiszen ki vesz fel egy nőt pl egy építkezésre?) másrészt meg konkrétan nincs nőknek gyártott felszerelés. A kesztyűk, bakancsok, ruhák, meg minden ami kell a férfiak fizikai munkájához, nem jön női méretűbe.
Sírni persze könnyeb mint gondolkodni, de remélem mostmar minden tiszta👍
"Az állatok közt egyenlőség van"
... iiigen. A nőstény imádkozó sáska pl. párzás után megöli a hímet, de ez számodra bizonyára belefér a demokratikus megközelítésbe.
Az állatok között sincs egyenlőség... ti emberek nem vagytok normálisak :D
31-nek: barátom, hát te magad is leírod, hogy "értékű". Te az egyenértékűt magyarázod. Az egyenlőség nem azt jelenti, mint az egyenértékűség.
Ti emberek halálkomolyan mondom, hogy brutálisan buták vagytok. :D
Kérdező, te miért vagy hülye?
Na, ebben a kérdésben lévő állítás legalább igaz, és nem légből kapott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!