Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Negyvenesek, ötvenesek,...

Negyvenesek, ötvenesek, tudtok még úgy élni, mint a net előtt? Nyilván nem. Kitöltitek még tartalmasan az időtöket, tudtok még net nélkül is létezni?

Figyelt kérdés
Én nemigen. Bár minden nap megpróbálom, hogy értelmesebb legyen az életem, mint előző nap. Olvasni, mint régen stb., koncentrálni. Nemigen megy.
aug. 15. 09:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Amire kíváncsi vagy, olyan szempontból tudok, igen. El tudom foglalni magam házon belül és kívül is. Inkább azért nehéz az összehasonlítás, mert a net térhódítása előtt még nagyon fiatal voltam, tehát nyilván egész más dolgok érdekeltek, mint most. De manapság is rengeteg könyvet olvasok (könyvtári tagságom is van), sokat utazom, járok emberek közé, folyamatosan tanulok is (legalább nyelveket szinte mindig) - ezekhez nem kell net, a megtervezésükhöz viszont nagyon jól jön.

N/40+

aug. 15. 09:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Az oreganyam is netezett, majdnem 100 volt mikor meghalt.
aug. 15. 10:16
 13/20 anonim ***** válasza:
18%
Amokor a kiadtam parancsot ,hogy azoknak a magyar nagy cegeknek es vallaltok ,gyarak tulajdobosainak es vezetoinek vagyonat es cegeiket,gyaraikat, es vallalatat el kell kobozni es az ellensegeiknek adni, mert nem fizettek ki a magyar dolgozokat,vallalkozokat es anyagkoltsegeiket es nem voltak hajlandok alkalmazni magyarokat.Amerikaba tobb ,mint 100milliot oltek meg a csaladjukkal, Thaifoldon 35millio turistat és a feleseguket es a gyerekuket veheztek ki es 4fele osztottak az Amerikai elnok ,az Orban, a Thai kiraly es a kinai elnok, es Kinaba 100mulliot. A Thai kiralynak 100milliard dollarja van. En nem kaptam semmit. Orban fizesd ki s reszemet.
aug. 15. 10:19
 14/20 anonim ***** válasza:
96%
A 13-as skizofrén?
aug. 15. 10:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
48 évesen akár napokig elvagyok internet nélkül. A gyerekeknek esténként könyvből olvasok. Éppen a Tenkes kapitányt olvasom. Én élvezem a gyerekek is.
aug. 15. 11:00
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

3 én 31 vagyok de 13 éves koromban meg csak olyan net volt amit baromira nem lehetett élvezni

Betarcsazos, össze sem lehet hasonlítani azzal hogy 10 éve már van egy Mini számítógép a kezedben…..

aug. 15. 11:33
 17/20 A kérdező kommentje:

Nekem pont ez a bajom, hogy nem vagyok el napokig net nélkül. 98-ban már a munkahelyemen nézegettem weboldalakat (még yahoo volt főleg a kereső), aztán 2003-ban lett az első netelőfizetésem otthonra. De abban az évben még lejártam egy internetkávézóba is. És hiába volt netelőfizetésem 2003 ta folyamatosan otthon, ennek ellenére még 2010 körül is el tudtam úgy menni a családommal nyaralni, hogy nem vittem el a laptopot magammal, a szállodában meg nem volt nethozzáférés, okostelefonom még pláne nem volt...nagyon sokára lett, épp azért, mert féltem, hogy akkor nem fogok olvasni.

Egyébként olvasok most is, könyvtárba is járok, könyvesboltokba is, meg itthon is rengeteg könyvem van. És egy csomó hely érdekel, utazhatnék, kirándulhatnék. Meg egyéb hobbik, elfoglaltságok: ezeket is. Csak nem olyan gyakran és nem olyan elmélyülten, mint régen. Illetve odáig eljutni is sokkal nehezebb, mint korábban. Minden nap csinálhatnám itthon ezt a másik hobbit, ami nem az olvasás. Kreatív, olyan kb, mint a festés, rajzolgatás. Szinte semmi eszközigénye nincs, meg nem olyan, hogy ne lehetne bármikor folytatni. És nagyon ritkán teszem. Nem, helyette ez a kívánatos inger, gyakori, facebook, ingatlan.com pörgetése, youtube-videók. :(

aug. 15. 15:39
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyébként én már nem tudom elképzelni hogy hogy bírtam ki okostelefon nélkül

2014-ben volt egy nagyon hosszu depresszív szakaszom, amikor még nem volt okostelefonom és a laptopomat más használta otthon, mert nekem nem volt kedvem kimenni érte

Teljesen kiesik de nem értem hogy bírtam ki

Bipoláris vagyok, most is egy durva depresszív szakasz van de több éve extrém telefon és net függő vagyok, filmeket nezni sem tudok mert nem bírom ki hogy 2 óráig ne én nyomkodjam a telefont…

aug. 15. 17:14
 19/20 anonim ***** válasza:
Sajna egyáltalán nem.
aug. 15. 19:02
 20/20 anonim ***** válasza:
40 vagyok, és tudok kocka is lenni, olykor napokig csak játszanék, ha nem lenne más kötelezettségem, de amúgy meg abszolút jól elvagyok minden kütyü nélkül is. Állandóan hullámzó, hogy épp mivel töltöm az időm. Rettentően szeretek új dolgokat megtanulni, így a neten is sokszor ezt a "hobbimat" űzöm, ha épp nem vagyok demotivált. Van, hogy nyelvet tanulok (angol, német, japán, portugál) a szintemnek megfelelően youtube videókból, meg unalmas óráimban duolingózok, de van, hogy csak ps-ezek egyedül vagy a gyerekkel, aztán van, hogy mindenféle autós, szerelős videókat nézek napokon át, utána meg van, hogy napokig csak kertészkedem, és még a telefont is legszívesebben kikapcsolnám, a laptopot meg max csak a torrent miatt kapcsolom be, hogy ne vágjanak ki ncore-ról. De ezeken kívül szoktam photoshopban is alkotni, ha épp ahhoz van kedvem, meg szoktam néha kisregényeket is írni, ha épp nem lóg a nyakamon senki, és jut egy kis nyugis idő rá. Ezekhez ugye nem kell net, csak a gépem. Bár helyesírást ellenőrizni, meg szinonimák kereséséhez nem árt, ha van net. És amikor meg tököm tele mindennel, akkor elmegyek egy jót autózni és/vagy autót mosni/takarítani. Telefon olyankor csak a zenéhez kell, netkapcsolat szükségtelen, mert le vannak töltve a zenéim. Szóval valahogy úgy vagyok a dolgokkal, hogy a kütyük meg a net nem függőséget okoz nekem, hanem ezekre tevődött át sok minden, amit korábban is szerettem és csináltam. És egyébként simán lekötöm magam net és kütyük nélkül is, de ha hasznomra tudom fordítani, hogy van net és kütyük, akkor miért ne tegyem...
aug. 16. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!