Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Negyvenesek, ötvenesek,...

Negyvenesek, ötvenesek, tudtok még úgy élni, mint a net előtt? Nyilván nem. Kitöltitek még tartalmasan az időtöket, tudtok még net nélkül is létezni?

Figyelt kérdés
Én nemigen. Bár minden nap megpróbálom, hogy értelmesebb legyen az életem, mint előző nap. Olvasni, mint régen stb., koncentrálni. Nemigen megy.
aug. 15. 09:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
42%
Van értelme ennek a kérdésnek? Nyilván nem.
aug. 15. 09:20
 2/20 anonim ***** válasza:
8%
Bizonyos szempontból a könyvek értelmüket vesztették. Oké ez nem teljesen igaz, de a netről sokkal gyorsabban meg tudod szerezni azt az információt, amit a könyvekben keresel. Rengeteg időt megspórol az ember ezzel, feleslegesen pedig az intelligens ember nem fogja vesztegetni az idejét holmi egósimogatással (Én nem vagyok olyan, mint mások, én könyvet olvasok, nem a telefont nyomkodom!)
aug. 15. 09:25
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom te mennyi vagy, én közel az 50-hez, de 19 voltam, amikor már volt net.

Nyilván 50 évesen nem bandázunk a parkban, nem szaladgálunk hirtelen ötlettöl vezérelve a balatonra, de ha lenne idö, szívesen tölteném a hétvégéket valahol vízen, net nélkül.

Amikor renoválok otthon, azt sem neten csinálom játékból, és kutyasétáltatás közben sem esek hasra, mert nem tudok kiszakadni a bunkofonból.

aug. 15. 09:26
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Az egyes válaszoló egy funkcionális analfabéta troll, aki számára 2 sornál több szöveg értelmetlen.

Én válaszolok: igen, én is észrevettem, hogy én se tudok már úgy élni, mint régen, pedig minden feltétel adott hozzá, rajtam nem múlik, és mégsem.

Az okát még én sem találtam, pedig jó lenne tudni, miért van ez így.

aug. 15. 09:26
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudok. Használom nyilván a netet, az okostelefont, munkában is, egyébként is. Sok minden egyszerűbb, jobb így.

De ha olvasni akarok, akkor nem okoz gondot koncentrálni. Szinte minden nap olvasok.

Telefon nélkül is elvagyok. Nem mindig viszem magammal, pl. sportoláshoz vagy ha leugrok a boltba. Egyszer olyan helyen nyaraltam, ahol nem volt net, vagy nem működött rendesen. Nagyon jól elvoltam, nem is tartottam magamnál a telefont.

aug. 15. 09:34
 6/20 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nincs értelme a kérdésnek, elismerem.
 7/20 anonim ***** válasza:
4: Az 1. válaszoló ezt ma mindenhova odaírja.
 8/20 A kérdező kommentje:
5: akkor szerinted nekem miért okoz gondot koncentrálni? Sose voltam ilyen, én a nettel hozom összefüggésbe. A millió inger, ami a netről jön (pedig nem is játszom, meg nem is rendelek), vonzóbb, mint egy könyv nyugissága. :( Egy filmet se tudok végignézni, addig is kattintgatok más oldalakra.
aug. 15. 09:35
 9/20 A kérdező kommentje:
Nekem rengeteg időm van. Rengeteg hasznosat, értelmeset csinálhatnék.
aug. 15. 09:36
 10/20 anonim ***** válasza:
70%

8: Lehet, hogy rossz könyveket választottál, amik nem kötnek le.

Én mindig olvasok valamit, de ami nem tetszik, azt abbahagyom. Annyi jó könyv van. Az olvasásának nem szenvedésnek kell lennie, hanem kikapcsolódásnak. Egy jó könyvnél nemhogy nem nehéz koncentrálni, hanem konkrétan nehéz letenni a könyvet. Van, amit egy nap alatt kiolvastam, annyira jó volt :)

De nemcsak olvasni lehet, ha van szabadidőd. Próbálj ki valamilyen kreatív tevékenységet, ami érdekel. Azokkal is el lehet tölteni az időt. Festés, rajzolás, gyöngyözés, kötés, fonás, bármi, ami érdekel.

Sport is jó időtöltés és még hasznos is.

aug. 15. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!