Sokkal tartalmasabb életet szeretnék élni, ami nem csak itthoni netezésből áll. Más is küzd ezzel? Hogy fogjak hozzá? Ez csak sima függőség?
Az olvasás a hobbim, de pont ez a bajom, hogy már nem úgy, mint gyerekkoromban. Akkor még nem találták föl a netet, leültem olvasni és nem terelte el semmi a figyelmem.
Célok, motiváltság? Nem kell már semmi nekem, ami pénzen megvehető, megvan mindenem. És ugyanez az is, hogy ha nem csinálok meg valamit, vagy nem dolgozom valameddig, vagy nem lesz jó állásom, nem megyek el boltba, nem intézek el valamit, mi lesz? Semmi. Majd megcsinálom máskor, majd főzök mást, majd lesz akkor egy másik állásom vagy később. Senki más sorsa nem múlik rajtam, nem kér számon férj, nem sírnak a gyerekek. Tehát se anyagi, se érzelmi motiváció. Ez jó és rossz is.
Minden nap azzal kelek, hogy tartalmasan akarom tölteni a napot. És többnyire nem sikerül.
Hogy tudnám magam meggyőzni, hogy komoly következménye lesz, ha nem olvasok, nem tanulok, nem fejlődök? Hogy lehet elszakadni a fb-görgetéstől, az okostelefontól? Az itthoni netezéstől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!