Aki túlgondolós, az mit szokott túlgondolni?
Én tudom magamról, mások válaszai érdekelnek. És légyszi ne fizessetek ki olyan semmi válaszokkal, hogy mindent. Konkrét példákat szeretnék.
Hogy ha ki a barátkozásaitokra?
Jó kérdés. Engem már nem érint, de aki dolgozni is akar rajta, annak itt van.
(És oké, hogy neked a "mindent" semmi válasz, de a valóság az, hogy az ilyen működési mechanizmus mindent túlgondol. Maximum az olyanokat nem nagy mértékben, amire van ráhatása.)
Általában mindent túlagyalok, 100x átrágom magam mindenkin mindenen, és a legrosszabb következtetésre jutok mindig, ki mit gondolhatott miért mi baja lehet....nőknek férfiaknak, munka magánélet, külső, .
2 ember mondja is akik jó régi barátok, hogy rosszul gondolom és mindig mindig a legrosszabbra gondolok.
Nekem a "kedvenc" túlagyalós témám az a bántás és az igazságtalanság. Képes vagyok néha azon töprengeni, hogy például ezen az oldalon is, totál ártatlan és ártalmatlan kérdéseknél is képesek egyesek két lábbal beletaposni a kérdező arcába. Meg ezek a lepontozások. Tudom, hogy semmi jelentősége, de fel tudom rajta ....-ni az agyamat, amikor nyílt, egyértelmű igazságtalanságot látok akár a pontozásban, akár a válaszokban.
Ezeken sajnos képes vagyok rágódni, agyalni, keresni a miérteket. Holott nem az én dolgom és nem is kellene magamra venni.
Egyik nap kérdezte valaki, totál neutrális és korrekt hangnamben, hogy 20e Ft körül szánna hajnyíróra, ki milyen márkát/típust ajánlana, ami tartós, megbízható, akkus vagy hálózati, kérte a pro és kontra érveket.
Egész jól kifejtették többen is, hogy a vezetékes jobb, mert egy félig lenyírt hajnál kellemetlen, ha félútun lemerül az akksi. Én márkaákat ajánlottam, amikkel volt konkrét tapasztalatom. Erre jön gyerekszobátlan scheggfejke és elkezdi minősíthetetlen stílusban leostobázni a kérdezőt, hogy mindent pénzzel akar megoldani, túlárazott szarokra akarja elszórni a pénzét, miért nem rendel valamelyik ilyen temu, ali, wish akármi (gagyi)oldalon sokkal olcsóbbat. Én bekérdeztem, hogy mi ez a vehemens arrogancia egy eygszerű kérdésre, erre emberünk kihangsúlyozva a "megvetés" szót, több kommenten keresztül is kifejtette, hogy megveti az ilyen embert, aki mindent pénzzel akar megoldani. Aztán persze reagáltam, hogy pont egy elektronikai terméknél fontos lenne a hivatalosság, az eredetiség, a gyári garancia, szervíz support stb. Akkor megkaptam, hogy ő engemet tanítani akart, de én is ostoba vagyok, ennyit érek. Ennyit érek.
No ezen úgy elgondolkodtam, hogy emberünk vajon melyik bolygón és melyik lovon és főképp melyik irányban ül.
Ilyeneken sajnos el tudok akadni, mert próbálom megérteni, hogy mire gondolhatott vagy mi lehet a célja, mi miatt volt nyegle és aggresszív. Holott nem az én dolgom, ha valaki nincs rendben önmagával és ezért rombol másokat.
Nekem a leggyakoribb túlgondolásom, hogy ki akarnak rúgni. Ha a főnökömnek rossz kedve van, biztos tettem valamit, tuti ki fog rúgni. Ha a csapat hibázott, mindenki hibázott, biztos én voltam aki a legnagyobbat hibázott, ki fog rúgni.
Vagy amikor apukám nem szól hozzám, gondterhelt, rosszkedvű. Biztos tettem valamit és csalódott bennem, tuti haragszik rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!