Hogy lehetnek mentálisan keményebb és kevésbé érzelmesebb túlgondoló személy?
Én az egyetemi tanulmányaim, ismereteim bővítése és műveltségi szintem növelése révén lettem fokozatosan egyre határozottabb és magabiztosabb személy.
Atomfizika, részecskefizika, biofizika, termodinamika, neurológia, neuroanatómia valamint neuropszichológiai tanulmányaim révén kialakult bennem egy magabiztos világkép a természeti jelenségek és az emberi interakcióról, valamint arról, hogy egy-egy helyzet vagy esemény milyen biokémiai reakciókat vált ki az emberi szervezetben és hogyan lehet befolyásolni a dolgok kimenetelét. Sok ember (régebben én is) teljesen feleslegesen aggódik és reagál / gondol túl bizonyos helyzeteket, amit megfelelő racionális hozzáállással gond nélkül meg lehet oldani.
Nekem az segített, hogy sokat mozdultam ki a komfortzónámból, kondizni kezdtem, illetve olyan gyakorlati helyre mentem/kerültem egyetem alatt, ahol sajnos és nem sajnos, állandóan ki kellett magamért állnom. Ami konfliktuskerülőként eléggé mélyvíz volt. Több olyan idősebb hölgy volt (többek közt), akik az elején nagyon megkeserítették az ottani napjaim, viszont miután már beleedzőttem, már tudtam kezelni őket is, és a helyzetet is. Ez pedig szerencsére hozzájárult ahhoz, hogy fejlődni tudjak, hogy határozottabb legyek, mentálisan pedig erősebb.
Illetve az is sokat segített, hogy még többet kezdtem emberek közé járni, egyetem alatt meg több, mint heti 1 alkalommal kellett különféle előadásokat tartanom a szaktársak előtt, akiknek azonnal véleményt is kellett mondaniuk. Mindenki előtt.
Amikor érzem, hogy nagyon a túlgondolás felé tendálnak a gondolataim, akkor fegyelmezem magam, és direkt másra, vagy valami jóra gondolok inkább. Eleinte nem volt túl egyszerű, de egy idő után már egész jól ment.
Ez egy attitűd. Ezt nem lehet megtanulni. Csak sokan szeretnék, mert tudják magukról, hogy gyengék lelkileg, csak beismerni nem akarják. Még ahhoz sem bátrak és erősek, hogy beismerjék.
Arról nem is beszélve, hogy aki ilyen, az nem csapatjátékos, mert az emberek többsége nem kemény mentálisan. Aki azt írja, hogy az élet megedzette, az meg humbug. Nem megedzette őket, hanem inkább kifilézte, ezért agresszívabbak, esetleg nemtörődömök lesznek egy idő után, de az nem erős mentálisan, épp ellenkezőleg, türelmetlenek és irritáltak.
Aki erős mentálisan, azt nem lehet kizökkenteni minden aprósággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!