Túl "jó" vagyok. Ezzel lehet valamit kezdeni?
Szófogadó, csendes gyerek voltam. Mindig betartottam minden szabályt. Az alap természetem is ilyen, de anyám is így tanított. Viszont csak én vagyok ilyen a családban.
A probléma hogy én túlságosan tisztességes vagyok. Azt vettem észre hogy a környezetemben azok haladnak az életben akik nem ilyenek.
Ezen lehet valahogy változtatni? Vagy volt valaki ilyen aki tudott ezen változtatni?
Ez csak duma...
Rengeteg sikeres embert ismerek, akik sunyiskodás nélkül jutottak oda, ahova.
Szerintem te összekevered a gátlástalan törtetést az ambícióval.
Sehol nem írta hogy nem önálló vagy hogy mindig a tömeg után megy, és a jót is idézőjelbe rakta.
Én is ilyen voltam, változni kellett.
Az össze ismerősöm aki most tart valahol, az hazudott vagy nyalizott és mindent megtett hogy előrébb jusson. Itt olyan dolgokra gondolok hogy a munkatársával cseszett ki, bemártotta, hazudott róla stb.
Lehet ezt ambiciónak mondani, de én nem így látom. Nem gondolom hogy minden sikeres ember ilyen, de azért így könnyebb előrébb jutni.
Nem kell teljesen megváltozni, de egy kicsit muszáj.
Én is mindig betartottam a szabályokat, ha kérdeztek igazat mondtam, mindig segítettem mindenkinek. Rosszul éreztem magam ha olyan dolgot teszek ami nem feltétlenül jó. Pl. Betegséget szinlelni és lógni a suliból. Ami nyilván nem jó, de valljuk be nem a világ legrosszabb bűntette.
Ha gondolod írj rám és beszélgethetünk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!