Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hány formája van a bizalomnak?

Hány formája van a bizalomnak?

Figyelt kérdés

Én egy elég bizalmatlan ember vagyok, azon gondolkodtam, hogy legjobban a férjemben bízok meg, de benne se minden formában teljesen. Nem igazán tud hazudni, illetve egyáltalán nem tudja magát megjátszani (ez néha hátrány is 😅), szóval ő egy elég önmagát adó, őszinte ember, de pl. titkot nem tud valami jól őrizni, főleg nem a családja előtt, így ebben nem tudok megbízni benne teljesen. (Ettől függetlenül nem nagyon vannak előtte titkaim, 10 év után szinte lehetetlen.) Vagy mondjuk abban sem bízok meg benne teljesen, hogy bármilyen helyzetben, bárkivel szemben kiállna-e mellettem. Mondjuk nem is várható ez el, hisz nyilván valamikor én vagyok a hülye, nem kell vakon kiállnia az én igazam mellett, csak mondom, hogy pl ez is a bizalom egyik formája végülis. Szóval hiába bízok meg benne, hogy nem hazudik, nem csal meg, nem mondd mást mint, amit gondol stb. 100%-ig így se bízok meg benne. Meg lehet egyáltalán bízni valakiben ennyire, minden formában szerintetek?

Ui.: kérlek ne akadjatok fenn a párkapcsolatomon, egyáltalán nem ez a kérdés témája, csak ezen tudtam a legjobban bemutatni a helyzetet.

aug. 3. 05:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
31%

A hiba benned van. Saját magadban se bízol,és addig másban se fogsz, míg a saját problémádat nem rendezed magaddal.

Az önbizalomhiányod kivetül a saját kapcsolatodra is.

aug. 3. 05:57
 2/11 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem meg pont, hogy teljesen önazonos a kérdező, ràlàt saját magára, plusz a férjére. Tudja, mit lehet elmondani, hogyan. Tudja, hogy a férje milyen, milyen esetekben nem tudja befogni a száját. Szerintem ez teljesen jó. És a kérdés is nagyon érdekes.

Szerintem a legfontosabb, hogy önmagunkban bízzunk. Én azt gondolom, hogy a feltétel nélküli bizalom nem lehet elvárás sehol. Ahol elvárás van, ott csalódás lesz.

aug. 3. 06:04
 3/11 anonim ***** válasza:
25%

Egy bizalmatlan embernek első sorban saját magával van a problémája, nem a másikkal.

"100%-ig így se bízok meg benne."

Szerinted ez teljesen rendben van egy kapcsolatban? Hát, nem!

Minek van egy ember olyannal, akiben nem bízik meg 100%-ban?

aug. 3. 06:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Arról nem tehetek, hogy tudok értelmezni, és a példákat is értettem, amiket felhozott.

Az, hogy te azt gondolod, hogy 100%-os bizalom létezik, az a te problémád.

Tuti biztos, hogy vannak olyan cselekedeteid, amit soha senkinek nem mondanál el.

aug. 3. 06:38
 5/11 anonim ***** válasza:
53%
#1 Engem a mas emberek velem szembeni visszaelesei tettek bizalmatlanna, nem az onbizalom problemaim. 😅 Nem szabad vakon bizni masokban, sot azt kell figyelned, hogy a masik embernek vannak-e anyagi/szexualis/figyelemenergia erdekei, mert bizony az a kegyetlen igazsag, hogy ez mozgatja a legtobb embert...
aug. 3. 06:40
 6/11 anonim ***** válasza:
aug. 3. 06:44
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de ez nem egy önismereti kérdés volt. Biztos vannak magammal is problémáim, de ki kérdezte?
aug. 3. 06:44
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Mert minden belőled indul. Miért is vagy bizalmatlan? Magadban miért nem bízol? Ha bíznál magadban, másban is bíznál, ilyen egyszerű.

aug. 3. 06:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsod, majd ha kiírok egy olyan kérdést, hogy "Miért vagyok ilyen bizalmatlan? Mit tegyek, hogy ez megváltozzon?" akkor majd átküldöm privátban a kérdés linkjét, oda nyugodtan leírhatod bővebben is mit gondolsz. 🙂 Cuki vagy.
aug. 3. 06:58
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Neked van problémád, nem nekem. Drágaság, a bizalomnak csak ez a formája van: vagy bízol a másikban, vagy nem. Ennyi.
aug. 3. 07:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!