Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért viselkedhet így online?

Miért viselkedhet így online?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, huszonéves lány. Nagyon intelligens, már ilyen fiatalon magasan képzett, jó munkahelye van, ami mellett további tanulmányokat folytat. Személyisége teljesen átlagos, visszafogott, mindenkihez kedvesen, pozitívan áll hozzá, kiváló humorérzéke van. Jelenleg egyedülálló, de korábban is csak komoly kapcsolatai voltak.

Számomra a személyiségével kissé ellentmondásban van az online viselkedése: a teljesen nyilvános Instagram oldalán csupa olyan képei vannak fent, amikkel kifejezetten szexualizálja magát, nemcsak kiemelve, hanem határozottan előtérbe tolva az előnyös testi adottságait (vékony, sportos, de mellette nagyon nagy melle van). Nagyrészt bikinis képek. Ha pl. egy utazásáról rak fel képeket, akkor abból is az jön le, mint ha az utazás abból állt volna, hogy az útitársai őt fényképezték különböző, sokat mutató fürdőruhákban mindenféle szexi pózokban (miközben az útitársak ugyanarról a nyaralásról tájképeket, kajás képeket stb raknak fel).

Szeretném hangsúlyozni, hogy én nem nézek rá emiatt rossz szemmel, és nem azért tettem fel a kérdést, hogy itt elítéljük őt, vagy ilyesmi. Csupán érdekel az emberi gondolkodás, és számomra, aki személyesen ismerem, akkora ellentmondásban van a hétköznapi személyiségével az Instagram oldala, hogy kíváncsi lettem, hogy vajon ennek mi állhat a hátterében? Talán a való életben önbizalomhiányos, és szüksége van az online pozitív visszajelzésre, a több ezer like-ra, ami a képeire érkezik? Vagy más lehet a háttérben? Ti mit gondoltok?

aug. 3. 00:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokan hiszik, hogy a közösségi média dicsekvésre és egotuningra van. Szerintem, ha önbizalomhiányos lenne, akkor nem merne ilyen képeket kitenni magáról. Egyszerűen csak ez az amit az életéből elég érdemesnek tart arra, hogy megossza másokkal. Van, aki azt teszi mit evett étteremben, hol nyaralt, mit csinált a gyereke... Csinos fotókat megosztani lényegében ugyanaz, ő úgy érzi ezzel dicsekedhet, erre vár visszajelzést másoktól. Esetleg társat keres és úgy gondolja, így könnyebben felfigyel rá a megfelelő személy.
aug. 3. 00:32
 2/7 A kérdező kommentje:

#1 Köszönöm szépen a válaszodat!

Nagyon érdekes ez a felvetésed, hogy mások pl. az ételeket teszik ki, ezen is sokat gondolkodtam már, hogy milyen okai vannak.

További válaszokat is szívesen fogadok.

aug. 3. 00:35
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Szereti magát, és a testét. Az, hogy mások is szeretik, és emiatt követik, likeolják, írogatnak neki, pedig dopamint szabadít fel az agyában, és ő így érzi jól magát, ezért megosztja. Senkinek semmi köze hozzá igazából
aug. 3. 00:40
 4/7 A kérdező kommentje:

#3 Neked is köszi!

"Senkinek semmi köze hozzá igazából" Nyilván nem is mondtam/fogok mondani neki erről semmit, vagy ilyesmi. Gondolkodni viszont szerintem szabad rajta.

aug. 3. 00:48
 5/7 Noren1989 ***** válasza:
100%
Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de arra fogadnék, h a gyerekkoràval nem volt minden rendben.
aug. 3. 05:28
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
4 hát ha nincs jobb dolgod mint másokon csámcsogni, hogy mit osztanak meg...
aug. 3. 15:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet úgy érzi, ez az a terület, amin több dicséretet kaphat, vagy offline sok pozitív visszajelzést kapott már eleve, aztán úgy volt vele, ezt átülteti a netes tartalmaiba is. Vagy neki ez ad örömet, ez került a prioritások elejére, ez az, ami igazán fontos. Van olyan szaktársam, aki ha kirándulni megy, közben jókat eszik, de szinte csakis az elfogyasztott ételekről-italokról posztol. Én ugyanígy vagyok, csak a tájakkal, szóval nem vagyunk egyformák. Ennek a lánynak, pedig, valószínűleg saját maga posztolása a fontos, amivel szintén nincs gond.

Ugyanakkor.. az nekem is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy így szeretné a férfiak, vagy egy konkrét férfi, figyelmét felkelteni, így szeretne párkapcsolatot szerezni.

aug. 10. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!