Volt már olyan, hogy tudtodon kívül megsértettél valakit az alábbiakhoz hasonló módon? Ha igen, nagyon kellemetlen volt a helyzet?
Ezek csak példák lesznek. Egy kedves ismerősöd kérdezi tőled, hogy "hogy tetszik ez az esküvői dekoráció", mire te azt feleled, hogy "őszintén megmondom, nekem nem annyira tetszik", erre ő:"Csak azért kérdeztem, mert a lányomék készítették"
Vagy valaki kérdezi tőled "na mit szólsz a zenekarhoz, milyen jól énekeltek", mire te mondod, hogy szerinted nem volt annyira jó. Erre az illető: "Az énekes a fiam"
Szóval amikor nem tudod, de a közeli rokont minősíted, volt-e ilyen miatt sértődés.
Igazából ezt nem illik, az udvariasság miatt. Nem illik megsérteni másokat. De ha előre nem tudtad, és már benne vagy a szituban, akkor nem tudsz mit tenni.
Ilyenkor én elnézést szoktam kérni, és mondok mellé valami pozitívat is, hogy dicsérjem.
Pl ma nem volt valami jó a zenekar, de máskor biztosan jobbak szoktak lenni, hiszen a számaik nagyon menők, vagy jó volt a hangosítás.
Ki tudod javítani, csak akarni kell.
Én nem másítanám meg a véleményem, maximum tompítanék rajta.
Az első példánál, pl azzal, hogy nekem egy másik színnel jobban tetszene, de így sem rossz.
A második példánál azzal, hogy másik zenei stílust szeretek, de ez sem volt rossz.
#7, Az sem rossz, de annak legalább volt egy pici alapja vagy valóságtartama. :)
Lehet az is én voltam, aki neked is átadta a helyet. :D Ez a triggerem: aki egy kicsit is kismamának tűnik, azt beletuszkolom az ülésbe. :D
(Ui.: Nem én voltam, pasi vagyok.)
Én speciel gyerekesnek tartom hogy az emberek így óvatoskodnak egymás előtt. A gyerek az akit bíztatni akarunk hogy a krixkraxjai szép képek, a hamis éneklése csodálatos, a bénázása egy hangszeren virtuóz, stb. Felnőtt korra már illene az embernek annyira szilárd egót összeszednie ezekből a 18 évnyi bíztató hazugságokból hogy nem sértődik meg az őszinte kritikától.
Szerintem gáz hogy sokan a hazugságot tartják tapintatnak.
Aki meg úgy kérdezi a véleményedet egy zenekarról hogy nem mondta előre hogy a fia az énekes, az egyértelműen az őszinte véleményedre volt kíváncsi ezért magára vessen ha tényleg azt kapja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!