Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan legyek nyitottabb az...

Hogyan legyek nyitottabb az új emberek felé,illetve hogyan barátkozzak könnyebben?

Figyelt kérdés

Szeptembertől ,Pestre költözöm egyetemre,vidékről(200 km) és eléggé tartok attól,hogy nem fogok tudni barátokat találni.Alapvetően idegenekkel félénkebb vagyok,de a megfelelő társaságban hamar feloldódok,de a barátkozás mindig is nehezen ment,szerintem azért mert általános iskolába rengeteget bántottak lelkileg,és ki voltam közösítve,borzasztó volt az az időszak,még mindig nem hevertem ki pedig már lassan 4 év telt el.

Kicsit gátlásos is vagyok,sokszor aggódom azon,hogy mit gondolnak majd mások,pedig tudom hogy nem kellene,és társas helyzetekben néha szorongok,bár már jobbá helyzet mint gimi elején volt.

Hogyan lehetnek nyitottabb,közvetlenebb?

Előre is köszönöm a válaszokat!

júl. 26. 23:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Há nem naivan es ostobán mert szétszívatnak.
júl. 27. 07:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetem elején én is ilyen voltam. Nekem is kellett változtatnom (pl. volt, hogy én mentem oda másokhoz, vagy valaki pakolt, hozzám közel, egyedül volt és megvártam, aztán együtt mentünk következő órára), de azt vettem észre, hogy az egyetemisták többsége (nálunk legalábbis) nyitott, laza és kapható beszélgetésekre, közös tanulásra. Aztán, amikor az ember ilyen közegbe kerül, ő maga is oldódik, felveszi a ritmust, meg egy csomószor adja magát a helyzet.

Nehéz eleinte, de ha látsz valakit, aki szimpatikus neked, vagy az órai dolgok alapján, menj oda hozzá nyugodtan. Egy rakat ember nem ismeri ott egymást, így alakulhatnak ki barátságok is.

júl. 27. 13:53
 3/3 anonim válasza:
szerintem érdeklődj az emberek elől kérdezd meg hogy hívják,mit szeret csinálni stb. és nyiss az emberek felé, mert ha nekeik már megvan a társaságuk akkor nem ők fognak feléd nyitni. viselkedj természetesen és ilyesmi. sok sikert!! :)
aug. 2. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!