Cigányok nagy része volt sorkatona?
Figyelt kérdés
Nekem az egyik azt mondta hogy akkor jött a gyerek(mikor ha nem akkor, mint manapság) és így mentesült a szolgálat alól.júl. 25. 21:17
2/12 anonim válasza:
Egy gyerek maximum halasztási ok lehetett. Talán 3 gyereknél lehetett esélye megúszni. Igaz, náluk könnyen összejött annyi is 18-20 éves korukra.
3/12 anonim válasza:
Nálunk a fél falu cigány, egy sem volt katona, pedig akkor még sorkatonaság volt. Osztálytársak közül sem volt egy cigány sem katona.
4/12 anonim válasza:
Mivel magyar állapolgárok,ugyanúgy kötelező volt nekik is,amikor én voltam katona 97-ben,akkor sok cigány volt,leginkább az őrszázadba.
5/12 anonim válasza:
Nekem volt több cigány katonatársam. Nem sok, de azért voltak. Mondjuk kiképzésen a kb 80 emberből 4.
6/12 anonim válasza:
Gyerek miatt nem maradhatott ki senki. Kapott pár nap apaságit, aztán húznia kellett befelé. De hogy ezeket hova dugták nem tudom. Apám volt katona (rendesen is), de soha nem mesélt arról, hogy lettek volna cigányok. Szerintem őket annyira nem hívták be, mert tudták, hogy nem lehet velük bírni, nem viselnék el a többiek, meg a dzsuvájuk se kellett. Nagymamám mesélte, hogy anno a városunk mellett igazi cigány putri volt, ahova az orvos se ment ki, mert bolhásan ment volna haza. Ilyen lemezekből összeeszkábált viskók. Csak aztán rontotta a városképet, ezért kipaterolták őket, és beköltöztették őket egy erre kijelölt negyedbe. Gyakorlatilag modern gettóba. Na, erre helyre gondolhatod, hogy a postás se ment ki a behívókkal.
7/12 anonim válasza:
Édesapám roma, ő volt sorkatona, meg elég sokan akkoriban (90es évek délbékés).
Semmilyen "különleges" bánásmódban nem részesültek, egyébként összeségében a sorkatonaság egy vicc volt, igazi pénz/idő pazarlás.
8/12 anonim válasza:
91-92-ben találkoztam sokkal. Nekem úgy tűnt, az őr- és az ellátóalakulat nagy része volt.
2-es:
Az én időmben 3 gyerek teljes felmentést jelentett. 2 gyerek esetén egy év helyett fél év. 1 gyerek esetén talán több eltávozás, más kedvezmény nem.
9/12 anonim válasza:
Inkább komendáns( sátortábor-állító, árvízi segítő, mezőgazdasági kisegítő, hadgyakorlat-előkészítő) ezredekbe sorozták be őket.
10/12 anonim válasza:
szia! roma vagyok, apukám még volt katona. ha jól emlékszem akkor a bátyja is,viszont arról mindketten beszéltek hogy a körletben egyedül/szinte egyedül voltak romák. apukám 77-ben született és 18 évesen sorozták be,ha ez számít:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!