Amíg volt Magyarországon sorkatonaság, miért nem vallották magukat többen melegnek a sorkatonai szolgálat alóli mentesülés érdekében?
Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 23:07
1/10 anonim válasza:
Mert melegnek lenni akkoriban szégyen volt, és nem érte volna meg nekik.
2/10 anonim válasza:
És annak mi értelme van?
Komolyan olyan borzasztó dolog az, ha valaki egy kis ideig katonaskodik?
3/10 anonim válasza:
Tudod, akkoriban ezt beírták a személyibe.
Ezen kívül nem bevallás kérdése volt, hanem bizonyíték alapján ment: például, ha rajtakapták őket.
4/10 anonim válasza:
Mert akkor elterjedt volna róla, ami még akkor is kellemetlen lett volna, ha tényleg, ha meg nem az, akkor egy hatalmas öngól és nem 1-2 évig, hanem kb élete végéig rajta marad. Illetve pl egy nagy csajozógép odaállít, hogy meleg vagyok, az nem kicsit gyanús.
5/10 anonim válasza:
Aki lepontozta a hármast, leírná, hogy miért pontozta le?
Gondolom, az illető nem volt katona.
6/10 anonim válasza:
3-as
Marhaság! Nem írták be a személyibe.
Üldözendő volt. Főleg azért, mert a nyomorultakra utaztak a bűnözők, kirabolták, zsarolták a fajtalankodókat.
Közismert volt, hogy az Egyetem presszó volt a találkahelyük, meg némelyik fürdőben a gőz. A havernak a mérkegnél egy ilyen nyomorult a seggére csapott, az meg ijedtében behúzott neki, hogy hanyattesett.
7/10 anonim válasza:
Azóta sem változott a világ, mint láthatjuk... Vannak kipécézett emberek ma is, de ha "rólam" van szó, akkor meg játszmázhatok. Fura ez a társadalom.
8/10 anonim válasza:
Nem írták be a személyibe, nem is igazán üldözték, legalábbis a 80as években, de teszem hozzá, hogy szerintem ez nem volt mentesítésre ok. Bár nem tudom. Kb olyanok voltak ezek a dolgok, hogy nyilatkozhattál arról, hogy nem óhajtasz fegyveres szolgálatot teljesíteni és akkor arra az időre bevonultál a börtönbe. Szerintem ha ilyesmi volt, akkor itt is ez lehetett, ezért nem érte meg.
9/10 anonim válasza:
Szégyen kategória volt akkoriban, ha kitudódott valakiről, hogy a saját neméhez vonzódik szexuálisan. Fontosabbnak vélem azonban azt a körülményt, hogy akkoriban nem tartották érett embernek azokat a férfiakat, akik nem voltak katonaviseltek (sem a nők többsége, sem a férfiak, - azon belül pedig főleg a leendő apósok - körében). Eléggé széles volt az a réteg is, aki egy kalandnak, "bulinak" élte meg a sorkatonai szolgálatot, - amit ki lehet bírni.
10/10 anonim válasza:
Bulikatona kevés volt. Ezt az irányt nem erőltetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!