Illetlenség nem megkínálni a látogatókat finomsággal, ha épp akkor érkeznek, amikor készül?
Ezt sosem értettem, ti vagytok otthon, ők jönnek vendégségbe és még te érezd magad szarul, hogy nem adsz abból, amit magatoknak sütöttél?
Anyám gyerekkoromban ezt úgy oldotta meg, hogy amikor jöttek hozzánk váratlan vendégek, gyorsan eldugta a kaját és közölte, hogy addig nem eszünk, míg ott vannak. Ez a másik őrület. Baszki, én vagyok otthon és nekem kelljen görcsölni mások miatt?
Máskülönben, ha ilyen igényei vannak a testvérednek, miért nem ő várta őket valamivel, amivel meg tudja őket kínálni? Vagy miért nem szólt, hogy jönnek?
Ha a saját barátaid toppantak volna be, vagy párodéi, akkor illett volna, de a nővéred látogatóit kínálgassa a nővéred. Nem tartom magam irigynek, de egy pizzára elég két ember, akkor sem kötelező egy váratlan vendéggel megosztanod a vacsorádat, ha hozzád jön. Régen én is úgy gondoltam h illik, ki is használták páran a kolesznan.
A régi világban sokszor sokat gyalogolt a vendég porban, sárban, hogy meglátogasson, akkoriban ezért a kevésből is illett megkínálni, de változtak az idők.
Nővérednek illett volna arra figyelnie, hogy ha olyankor hív barátnőket, amikor frissen sült pizza illata kering a lakásban, akkor jusson abból barátnőinek is.
De ilyenkor a helyes eljárás az, hogy mielőtt megérkeztek volna veled "üzletet" kötött volna, hogy légyszi most add oda a negyed pizzát, később majd kapsz helyette tőle valami finomságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!