Kötelező mennünk strandra ha nem akarunk?
Párom kollegájával és annak a feleségével megyünk négyesben nyaralni Poroszlóra 3 napot. Nos ők úgy tervezik,hogy utolsó nap fürdeni akarnak menni a Tisza egyik nem mély pontjához. Viszont nekünk ehhez nagyon nincs kedvünk és hiába mondjuk hogy elmennénk más programra annyira erőltetik hogy elrontja az egész hangulatot. Sose voltunk azok a strandolós típusúak inkább ha elmegyünk valahová imàdunk körbenézni. Helyette úgy gondoltuk hogy ketten elmennénk egy tanyára ahol még lovagolni is lehet.
Nem tudom hogy közöljem ezt velük hogy megértsék :(
Ha nem fogadná el, hogy nemet mondok a strandolásra, akkor alapból el se mennék velük közös nyaralásra.
Vadidegen ember megsértődik és engem érdekelnie kellene? Magasról tennék rá. Nyaralás nehogy már róluk szóljon.
Egyetlen esetben kötelező: ha a főnököd, akivel mész, és te a személyi titkára/komornája vagy. Mert akkor dolgozol, és az a dolgod, hogy vidd neki a hideg limonádét, tartsd a törülközőjét, stb.
Eszembe nem jutna úgy nyaralni menni bárkivel is, hogy "kötelező" programokat talál ki nekem, és nekem azon kellene gondolkodnom, hogy őt sértsem-e meg, vagy én érezzem magam szarul. Dehogy. Ha nyaralok, akkor én akarom magamat jól érezni. Ha a párod kollégája és felesége úgy gondolja, hogy ti azért mentek velük, hogy körülöttük ugráljatok, akkor nem mennék velük. Poroszlóra elvisz a busz/vonat is.
Egyébként egyszer próbáltak velem hasonlót, egy baráti házaspár hívott meg minket egy hétre magukhoz "nyaralni". Mindjárt a második délelőttön, ahogy leültünk beszélgetni, a nő rám kacsintott, hogy "hagyjuk a fiúkat csevegni, gyere velem". Nem tudtam, mit akar ebből, de vele mentem. Hát kiderült, ő rendet akart rakni a ruhásszekrényében, és úgy gondolta, hogy majd én segítek neki válogatni, hajtogatni, stb. Én mosolyogva megköszöntem a meghívást, közöltem, hogy akkor mi most megyünk haza, szóltam a páromnak, hogy csomagoljunk. Csomagoltunk, és hazamentünk. A (már csak volt) baráti pár vérig volt sértődve, hogy mit hisztizek, és szerintem a mai napig nem értik, hogy mi volt a gondunk.
A nyaralás nem arról szól, hogy összeszorított fogakkal várod valami program végét, és közben arra gondolsz, milyen jól is el tudnád tölteni ezt az időt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!