Mennyi idősek voltatok amikor betiltották a dragon ballt?
Miért tiltották be? 😲
15 körüli lehettem, amikor ment. De nem is hallottam erről.
#5: ez valószínűleg tényleg városi legenda, a pontosabb okok, amit nyilván gyerekek nehezebben értenek meg, itt vannak leírva:
Ami miatt emlékezetes, hogy a Varázslatos álmokkal egyik napról a másikra tűnt el a képernyőről (bár nem egy időben), emlékeim szerint utána nem is nagyon voltak rajzfilmek már, ellenben sorra jöttek a szappanoperák.
A Dragon Ball Z szerintem ott szakadt félbe, hogy Son Goku legyőzte Dermesztő, Son Gohan megjelent a jövőből, vagyis pont a legizgalmasabb résznél. Ez rohadt nagy szívás volt, nem véletlen, hogy sokak számára kissé traumatikus. Utána valamikor este még adták, de a kutya nem nézte, elveszett a varázs.
A Varázslatos álmok is a legizgalmasabb évadában szakadt félbe. Valószínűleg a japán rajzfilmekre általában negatívan néztek a hatóságok akkor, bár később elég sokat adtak hétvégén (de az Inuyashán kívül főleg a fájóan infatilis Pokémon és annak ezernyi koppintása maradt adták, mert hát abból baj nincs).
Már a sima DB-t esti 14-es korhatárba akarta száműzni, de az RTL erre fittyet hányt. (Más korhatár-rendszerünk volt akkor.) A szankció ellenére ugyanolyan időpontban a vágott változatba plusz belevágva vetítette a DBZ-t, amivel felidegesítette az ORTT-t. Az ORTT nagyon vaskalaposan akkori vetíthető X-korhatárba akarta száműzni, tehát teljes egészében felnőtteknek 23 órától. Ez nem volt jogerős és az RTL perre küldte, de levette az adásról. Aztán mivel nagyon sokan panaszkodtak a levétel miatt, elkezdte vetíteni éjfélkor. Ám folytatás helyett az 1. résztől vetítette, ezzel elrontotta az egészet, nem volt nézettsége, az RTL rossz következtetést vont le, és kidobta a kukába a licenszet. A korhatár-rendszer közelgő átalakulása miatt a bíróság elhúzta az ügyet, végül 2004-től 16+ a jogállás.
Ugyanígy tette tönkre az RTL az InuYashá-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!