Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A "Músza" miért férfikeresztnév?

A "Músza" miért férfikeresztnév?

Figyelt kérdés

Felfedeztem, hogy a "Músza", magyar eredetű és "múzsa" jelentésű (amely egyértelműen nőkre értendő) keresztnév férfiaknak adható Magyarországon.

Ennek mi az oka?

Ha annyira komolyan veszik, hogy nincsenek uniszex nevek, férfiaknak férfi- nőknek női neve van, akkor miért vannak ilyen kivételek?

2024. júl. 13. 00:11
 1/4 anonim ***** válasza:
80%
A nagy lóf.. magyar eredetű. A Mózes név arab verziója a Músza. Köze nincs a múzsákhoz, akik amúgy görög istennők voltak. Uniszex nevek meg igenis vannak, a Músza pont nem az.
2024. júl. 13. 07:05
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező nem a Múzsa névvel kevered ami egyébként egy női név?

[link]

2024. júl. 13. 07:25
 3/4 A kérdező kommentje:

1;

Más oldalról nézed. Valóban máshol azt írják, hogy a Mózes alakváltozata. Én innen olvastam: [link]

És nem, nincsenek uniszex nevek. Kérlek mutass csak egyetlen keresztnevet, ami mind a Magyarországon anyakönyvezhető női- és a férfikeresztnevek listáján is szerepel. Nem tudsz, mert nincs ilyen.

[link] Itt egyértelműen leírják, hogy Magyarországon NINCSENEK uniszex nevek.

2; Nem keverem. Lásd: link fentebb. És az anyakönyvezhető férfinevek listáján is fent van (mármint a Músza).

2024. júl. 13. 08:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha igazat is ír az az oldal és van ennek a szónak olyan jelentése, hogy "múzsa", akkor sem amiatt lett anyakönyveztethető, hanem amiatt amit az első kommentelő is írt. Nézd végig a listát, már nagyon sok keleti név van rajta, ez is az, csak fonetikusan van leírva.
2024. júl. 19. 22:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!