Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Előre engeded a sorban azt...

Előre engeded a sorban azt aki csak 1 vagy 2 dolgot vásárol?

Figyelt kérdés

Komolyan nem értem hogy lehetnek ilyenek az emberek. Nem ez az első eset hogy így jártunk.

Tegnap bementünk a pennybe egy üveg vízért mert ami volt nálunk innivaló elfogyott és a kislányom nagyon szomjas volt. Egy kassza működött csak,elöttünk igaz csak ketten voltak de nagybevásárlást tartottak. A legelső pár 2 teli kocsival volt,az utána jövő csak eggyel. Igaz ő maga elé engedett. De a az első 2 kosárral lévő pár nem,udvariasan megkérdeztem. És a pénztáros is beszólt h csak fizetés után lehet felbontani a terméket. Nem szoktuk de a kislányom már nagyon szomjas volt, ivott a vízből míg sorban álltunk de természetesen kifizettünk mikor sorra kerültünk.

Én mindig mindenkit magam elé engedek ha csak 1 vqgy 2 dolga van. Jótett helyébe jót ne várj ezek szerint

2024. júl. 9. 07:29
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam magam elé engedni embereket, de ugyanígy nem is várom el, hogy engem előre engedjenek. Ha előre is akarnak, akkor általában intek, hogy maradjon nyugodtan, kívánom a soromat, ráérek. Az a plusz 5 perc nem oszt, nem szoroz.
2024. júl. 9. 17:00
 42/46 anonim ***** válasza:
57%
41# csak a gyerekes anyáknak,akik elvárják,hogy félistenként legyenek kezelve :DDDD
2024. júl. 9. 18:23
 43/46 anonim ***** válasza:
85%

Nem szoktam figyelni, ki, mit és mennyit vesz, de ha véletlen mégis látom, hogy a közvetlenül mögöttem állónak 1-2 megvásárolandó cucca van, nekem pedig (lényegesen) több, akkor szólok neki, hogy nyugodtan elém jöhet, ha gondolja. Több az olyan, bár nem lényegesen sokkal, aki megköszöni és megy is, mint az olyan, aki megköszöni, de nem él a dologgal.

Ha valaki sorban állva kér, hogy had álljon elém, mert kevés a cucca, akkor is elém engedem.

Azzal viszont én sem értek egyet, hogy a boltban arra kéne tanítani a gyereket, hogy igyon, egyen olyan dolgokból, ami még nem az övé. Márpedig tényleg nem az övé, vagy a tiéd, mert nem fizettétek ki. Így nem is lesz önfegyelme, és nem tanulja meg, hogy várni kell, nem lehet mindent azonnal. Nem tudom, mennyi idős, de simán lehet, hogy egy későbbi alkalommal iszik vagy eszik a boltban, és majd erre az alkalomra hivatkozik, hogy "de akkor is szabad volt!".

Ha nagyon nagy gond van és úgy kell ennie vagy innia, akkor meg nem szuper-, és hipermarketeket kell választani, ahol adott, hogy sokan/többen jelen vannak.

2024. júl. 9. 20:57
 44/46 anonim ***** válasza:
41%

Mozgássérült vagyok, ez minimálisan látszódik. Volt egy pénztáros egy helyen, aki állandóan eljátszotta, hogyha mögöttem-, vagy a közelünkben volt egy gyerekes egyed, akkor azt állandóan előre engedte.

Én sosem kértem ilyen előzékenységet.

Én inkább azt látom, hogy mindenki tűri a pulyások lehetőségeit...

2024. júl. 9. 21:01
 45/46 anonim ***** válasza:
63%

"Azzal viszont én sem értek egyet, hogy a boltban arra kéne tanítani a gyereket, hogy igyon, egyen olyan dolgokból, ami még nem az övé ... simán lehet, hogy egy későbbi alkalommal iszik vagy eszik a boltban, és majd erre az alkalomra hivatkozik, hogy "de akkor is szabad volt!"."

Az, hogy egyszer megengeded a gyereknek, hogy fizetés előtt egyen vagy igyon valamit, még nem jelenti azt, hogy "arra tanítod, hogy igyon, egyen olyan dolgokból, ami még nem az övé": miközben megengeded neki, nyilván el is magyarázod, hogy ez most egy kivételes eset, máskor ilyet nem csinálunk, most is csak azért, mert - és meg is indoklod, hogy ez a helyzet most miért más, mint más esetek. Ha máskor erre az esetre hivatkozva megint fizetés előtt akar majd enni vagy inni, akkor meg elmagyarázod neki újra. Ezt hívják úgy, hogy neveled a gyereket, nem csak hagyod nőni, mint a gomba.

"Ha nagyon nagy gond van és úgy kell ennie vagy innia, akkor meg nem szuper-, és hipermarketeket kell választani, ahol adott, hogy sokan/többen jelen vannak."

Ha nagyon nagy gond van, és épp szuper- vagy hipermarket van kéznél, akkor pontosan oda kell bemenni!

2024. júl. 10. 10:34
 46/46 anonim ***** válasza:
Már nem is járok boltba. Inkább rendelek. Nem szeretem, ha vásárlás/fizetés közben mások problémáival kell foglalkoznom.
2024. júl. 22. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!