Melyik személyiség típus vagyok?
Tanulmányozd a kognitív funkciókat, amik az alapjai az MBTI-nek. Az alapján egyértelmű lesz.
A teszteket inkább útmutatóként kell használni, közel sem pontosak. (Főleg a 16personalities, az egy kalap **). Ez a három típus pl. gyökeresen más, tehát ha megnézed a funkciókat, nem igazán lehet őket összekeverni…
Ha elakadsz, szívesen segítek egyébként.
Az MBTI típus nem tud megváltozni soha, pláne nem 3 év leforgása alatt háromszor.
Azért (is) jött ki 3 külön eredmény, mert nem jó az önismereted / nem számtál elég időt vagy figyelmet a kitöltésre, és leginkább azért, mert, ahogy a #3-mas is írja, ez inkább csak útmutató, nem hiteles.
Ha érdekelnek könyvek a kognitív funkciókról, akkor szívesen küldök 1-2 címet priviben.
Ahogyan azt már mások is említették, a kognitív funkcióid megállapítása a legfontosabb. Erre sokan javasolják a Sakinorva tesztet, ami elérhető magyarul is.
Az INFJ kognitív funkciói:
Ni-perspektíva
Fe-harmónia
Ti-logika
Se-érzékszervi élmény.
Az INTJ kognitív funkciói:
Ni-perspektíva
Te-hatékonyság
Fi-önazonosság
Se-érzékszervi élmény.
Az INTP kognitív funkciói:
Ti-logika
Ne-felfedezés
Si-memória
Fe-harmónia.
Fontos, hogy ezek csak kulcsszavak, ezek a kognitív funkciók sokkal többet jelentenek ennél, amit leírtam. Az 1. kognitív funkció a hős, a legnagyobb erősség; a 2. a szülő, a második legnagyobb erősség; a 3. a gyermek, a második legnagyobb gyengeség és a 4. A törekvő, a legnagyobb gyengeség.
Pár embernél nem pontosan ugyanúgy vannak a kognitív funkciói, mint a legvalószínűbb MBTI típusa,de mindenképp azt kell nézni, ami a legvalószínűbb.
Remélem, ezzel tudtam segíteni.
A betűjelek csak a végeredményt mutatják, pl. az INFJ és az INTJ között ugye az F (feeling) és a T (thinking) a különbség. A teszt kitöltésénél mutatja is, hogy melyik hány százalék (nálam pl. mindig kb. 50% körül alakulnak, tehát érzelmes is vagyok és tudatos is). A gyakorlatban abba a betűbe fog besorolni, amelyik éppen 51%-os lett, viszont ez majdnem, hogy lényegtelen, inkább úgy kell magadra gondolni, hogy a kettő határán vagy.
Plusz idővel ezek a személyiségjegyek változhatnak is, ahogy az ember fejlődik.
Honnan tudhatnánk hiszen nem ismerünk és nem mondtál semmit magadról? :-)
Valóban a kognitív funkciókat kell tanulmányozni a tesztek nem mérvadóak.
Bár ismerek olyanokat akik évek óta tanulmányozzák a kognitív funkciókat napi szinten, mégis benèznek egy ESTP-t INFJ-nek mert a barátjuk és akkor nyilván valami über N típusúnak kell lennie, akkár csak nekik.
INFJ F/48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!