Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar társadalom miért...

A magyar társadalom miért annyira elítélő a tudatos gyermektelenséggel szemben?

Figyelt kérdés
Csináltak erről kutatásokat, hogy Magyarországon az ember 52%-a szerint elfogadhatatlan, hogy valaki szándékosan ne vállaljon gyereket, míg ez az arány Svédországban csak 7%. A szingliség megítélése is negatívabb, mint nyugaton, pedig, ha megnézzük azt, hogy effektíve mennyien élnek családban és mennyien egyedül, az arányok kb hasonlóak. Szerintem amúgy a gyerekvállalás abszolút magánügy és nem szabadna ezért elítélni senkit, nem értem miért olyan nehéz ezt a lécet sok embernek megugrani.

júl. 1. 10:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Előző, a férfiakat nem annyira kérdezgrtik erről, mert sok időd van még és azt hiszii meggondolod. A nőket állandóan ezzel bszogatják már huszonéves koruktól, hogy mikor lesz gyerek, főleg hamár kapcsolatuk van. Nagyon idegesítő tud lenni, már fejből tudja szerintem minden gyerekmentes, hogy milyen sablon mondatokat és reakciót fog kapni. Nem tudom ezeket a kéretlen dolgokat miért mondjàk el, mikor senki sem kért tőlük tanàcsot? Eleve miért kérdezgetnrkcvadidegen embrrek arról, hogy mikor lesz gyefek stb.
júl. 11. 00:48
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"Eleve miért kérdezgetnrkcvadidegen embrrek arról, hogy mikor lesz gyefek stb."

Azért mert az átlag ember szoftveresen így van installálva. Ha megfigyeled egy kb akármilyen társaságban semmi más beszédtémájuk nincs.

Csak a kapcsolat meg a gyerek.

De komolyan én még a tesómtól is visszahallottam, hogy egyszer arról beszéltek egy barátnőjével, hogy nekem van e kapcsolatom.

Külön érdekesség, hogy ezt egy olyan nő hozta fel akinek 3 pszichopata pasija is volt.

Amúgy jó lenne ha mindenki a saját életével foglalkozna.

júl. 11. 14:59
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Mert Magyarország egy elmaradott észak balkáni nyomortelep, ahol - jó esetben - még csak most tanulja a társadalom, hogy nem attól függ, hogy valaki jó ember-e, hogy van-e gyereke, vagy homoszexuális-e stb.

Az idősebb generáció - az értelmiséget leszámítva - menthetetlen sajnos, mert nárcisztikus érzelmi roncs a bő 80 százalékuk.

Az Y és a Z generáció sokkal elfogadóbb, igy előbb vagy utóbb itt is lesz változás, a nyuggereket meg szépen elintézi a csodálatos egészségügy, és mennek az intoleráns boomerek a retyóba szarként lehúzásra...

júl. 25. 16:18
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

A magyar társadalom, sajnos, eleve nemzeti sportként tekint az ítélkezésre, gyűlölködésre.

Ehhez még hozzá kell venni azt is, hogy a mostani idősebb generációnak az az alap elgondolása, hogy a család egyenlő a sikerrel, a mindennel. És ott van a drága kormány is, ahol meg azt szajkózzák, hogy a nőnek két dolga van: gyereket szülni, háztartást vezetni. Amíg ilyen elmaradott a gondolkodásmód, az álalános hozzáállás a témához, itt nem lesz érdemi változás.

júl. 29. 16:25
 25/26 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Én azt tapasztalom, hogy alapból sok a 30-40 éves szinglik aránya világ szinten is, ennek több oka is lehet miért. Nem mindenki tehet arról, hogy egyedülállóan él, valakinek az a sorsa. Társadalmi elvárás, de annak mi értelme van, hogy egyesek a szegénységbe és nyomorba szülik a gyerkőcöket sorba? Annál még az is jobb, ha valakinek anyagi okok miatt nem lesz gyereke sosem. Arról már nem is beszélve, hogy mennyi válás és megcsalás van manapság? Az ismeretségi körömben is látom, hogy vannak komoly bajok párkapcsolati téren. Egyébként meg nem igazán érdekel, ha valaki elítél amiatt, mert nincs utódom és nincs feleségem sem 36 évesen.
aug. 2. 14:05
 26/26 anonim ***** válasza:

25. Teljesen korrekt érvelés.

Reálisan és mélységében szemlélve rensdkívül kicsi esélye van egy jó család létrejöttének (a siralmas helyzet persze az, hogy a legtöbben be nem ismernék, hogy a saját kis mintacsaládjuk egy rakás ...)

aug. 2. 20:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!