Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar társadalom miért...

A magyar társadalom miért annyira elítélő a tudatos gyermektelenséggel szemben?

Figyelt kérdés
Csináltak erről kutatásokat, hogy Magyarországon az ember 52%-a szerint elfogadhatatlan, hogy valaki szándékosan ne vállaljon gyereket, míg ez az arány Svédországban csak 7%. A szingliség megítélése is negatívabb, mint nyugaton, pedig, ha megnézzük azt, hogy effektíve mennyien élnek családban és mennyien egyedül, az arányok kb hasonlóak. Szerintem amúgy a gyerekvállalás abszolút magánügy és nem szabadna ezért elítélni senkit, nem értem miért olyan nehéz ezt a lécet sok embernek megugrani.

júl. 1. 10:40
1 2 3
 11/26 Shaddark ***** válasza:
84%

A sokaság azért jött létre hogy könnyebbé tegye az életet, a minden napokat. Egyéni érdek volt.

Aztán pár szélhámos érzékelte hogy akármilyen baromságot eltűrnek tőle, mert azt hiszik ő jobban tudja.

Így jöttek létre a királyok, fáraók...

Ezek, hogy biztosítsák a hatalmukat, maguk mellé vettek bizalmi embereket, akiknek kiváltságot adtak az emberek nyomorgatásához.

Így jött létre a nemesség.

Persze, katonákkal drága mulatság egy-egy felkelést leverni, munkás kéz nélkül ők is éheznek, ezért kitalálták, hogy már gyermek kortól kondicionálják az embereket. Mindenféle kitalált fantasy világokkal hitegették őket, hogy szolgáljanak, nyomorogjanak egész életükben, és majd a másvilágon jó lesz, Az ostobák meg elhitték - mert kiskoruktól ezt hallották.

Így alakult meg a papság.

És így alakultak meg az országok.

Amelyekre amúgy semmi szükség nincs már, de amíg lesznek emberek akik mások izzadtságával, verejtékével és könnyével akarnak hatalmasok, gazdagok és felsőbbrendűek lenni ,addig nem fognak megszűnni.

A társadalom nem arról szól, hogy a lakosságnak jó legyen, hanem hogy tízmillió ember dolgozzon tízezerre. Hogy nekik jó legyen.

júl. 1. 12:10
 12/26 anonim ***** válasza:
39%

A globális vállalatok/multicégek némelyike hatalmasabb és többet termel nagyobb a vagyona mint egy országnak.Magyarország cégként van bejegyezve a New Yorki tőzsdén.Ezek is kihasználják az embereket.

júl. 1. 12:33
 13/26 anonim ***** válasza:
89%
A magyarokra nagyon jellemző a veszettbirka-szindróma: aki kilóg a nyájból (főleg, ha szándékosan) habzó pofával marják.
júl. 1. 13:11
 14/26 anonim ***** válasza:
0%
7: a tudatosan gyermekteleneket még a Prájdosok is meglincselnék...
júl. 1. 13:13
 15/26 anonim ***** válasza:
94%

Magyarországon öregedő társadalom van, a legtöbben idősebbek. Ők úgy nevelkedtek, hogy (sokszor szó szerint) beléjük verték, hogy házasodni kell és gyereket szülni, a válás kb. nem létezett, a nőnek meg kuss a neve, gyereket kell nevelni és háztartást vezetni.

A legtöbben azért szajkózzák ezt a mai fiataloknak is, hiszen nem is ismernek mást. A gyerek azt tanulja meg, amit másoktól lát. Sokan meg szerintem tudat alatt igazságtalannak érzik, hogy a mai embereknek megvan a lehetőségük nemet mondani ezekre, és máshogy élni az életüket, úgy vannak vele, hogy ha nekik kötelező volt gyereket szülni, akkor neked is legyen az. Frusztráltak.

júl. 1. 15:34
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

A magyar társadalom eleve a gyűlöletre és elítélésre van kondicionálva.

Eleve sok az idős, akiknek még az az alap, hogy a család a minden. Mellette a saját kormányunk is mit mond? Szaporodj, adunk pénzt, jön a mese a szittya kereszténységünkről, stb.

júl. 1. 16:04
 17/26 anonim ***** válasza:
44%

A kérdésed már ott sántít, hogy időt, energiát, betűket áldozol erre a "témakörre"! Senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki miért vállal, ill. nem vállal gyermeket! Aki bele akar pofázni mások életébe, az zsebből finanszírozza is a hülyeségeit, ne csak pofázzon!

Nem bonyolult!

Kérdezd meg, érdekel-e, hogy kinek, mi a véleménye a családi állapotaimról?!

-Nem!

júl. 1. 17:53
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Erre értelmes, logikus magyarázatot nem tud a magyar adni. A családi hagyomány követése ugyanúgy befolyásoló tud lenni, mint a vezetőség böfögése a család/gyermek fontosságáról. Sokan valóban csak a pénz miatt gyártanak kölyköt, meg van, aki státusznak véli ezt, amivel privilégiuma lehet szerinte.

Hiába: a magyar (sem) tud a biológiának megálljt parancsolni, még ha már nem is a sztyeppéken élünk már.

júl. 1. 18:17
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Igazából Magyarország mindig lemaradásban volt minden téren. Régen a válás is szégyen volt. Inkább maradtak benne a rossz házasságban, csak meg ne szólja őket a nép. Még azt is jobban elfogadták, ha a férj verte a feleségét, mint hogy elváljanak.

Aztán szép lassan elért ide is, hogy válni normális. Akkoriban pl Amerikában már rég elfogadott volt a válás, már az 1900-as évek elején született sztárok nagy része akár 5-6 házasságot kötött életében.

Mostmár ott tartunk, hogy a válás elfogadott, elterjedt.

Most éppen a melegekkel, gyereket nem vállalókkal szemben nem toleráns az emberek, bár én úgy látom ez föleg az idősebbeknél van. A fiatalok nagy része elfogadó, kivéve akit valami szélsőjobbos szülő nevelt.

Szerintem 30-40 év múlva eljutunk mi is oda, hogy teljesen normális lesz, ha valaki nem vállal gyereket. Persze most is az, csak pár idióta osztja az észt, de ők más témában is ugyanilyen merevek és más nézőpontokat nem képesek megérteni.

júl. 3. 12:52
 20/26 anonim ***** válasza:

Én ezt nem tapasztaltam. Rólam kb mindenki tudja munkahelyen is, hogy ez nem szerepel a terveim közt.

Nem tudom hogy te mit értesz "magyar társadalom" alatt nekem semmilyen negatív tapasztalatom nincsen.

Egyszer volt egy csaj a munkahelyen aki elvileg összeakart velem jönni és ö mondta is, hogy szeretne gyereket.

Én ezt jobbnak láttam direkt elkerülni csak felesleges feszültséget csinált volna.

Nyilván fog találni olyat akitől majd lesz gyereke.

júl. 6. 19:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!