Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért "bűn" manapság sokak...

Miért "bűn" manapság sokak szemében az, hogy az adott személyek több kérdésben is az ezotériának adnak igazat a tudomány helyett? (Alapvetően tisztelik a tudományt ők is, de nem mindenben értenek egyet vele.)

Figyelt kérdés
Laár András például egy kiváló ember attól még, hogy nyitott az ezoterikus kérdésekre.
jún. 30. 19:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Komoly szövegértési problémáid vannak."

Végső soron erre megy ki a kis "játékod", amit írtam.

jún. 30. 20:16
 12/24 anonim ***** válasza:
37%

A tény, hogy a tekintélyre hivatkozás szerinted valid érvelés, mindent elárul.

Az a gond, hogy a tudománynak van egy világos, a gyakorlat által igazolt módszere a valóság megismerésére, pontosabban arra, mi alapján fogad el egy állítást igaznak.

Amikor valaki elfogad egy ezoterikus állítást, akkor ezeket a kritériumokat a szőnyeg alá söpri.

Ha van is olyan eset, amikor valakinek testen kívüli élményben volt része, az, hogy a tudomány erre nem tudja a választ, nem kisebbíti azt: hogy nem tudom valamire a választ, nem implikálja, hogy akkor valamilyen magyarázatot el KELL fogadnom. Az ezotéria felvethet elméleteket, de egyiket sem tudja bizonyítani. Ha tényleg vannak ilyen esetek, a tudomány lesz az, amely végső választ fog adni arra, mi az igazság. De az, hogy valamire nem tudjuk mi, illetve a tudomány a választ, Te meg elfogadod azt, ami jól hangzik, az emberi értelem megcsúfolása.

jún. 30. 20:16
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

"Végső soron erre megy ki a kis "játékod", amit írtam."

. Semmilyen játékom nem megy ki semmire. Sehol nem állítottam, hogy okosabb lennék általában Teslánál. Te viszont ezt állítottad, szóval itt csak Te játszol. Vagy tényleg nem érted, mit írok.

jún. 30. 20:17
 14/24 A kérdező kommentje:

20:16

Ez esetben ajánlom Anita Moorjani könyvét, ő orvosilag bizonyítottan, rövid idő alatt teljesen felgyógyult a végső stádiumú rákból, miután halálközeli élménye volt, és tudott mindent igazolni az orvosoknak, akiknek leesett az álluk a csodálkozástól, döbbenettől.

jún. 30. 20:21
 15/24 anonim ***** válasza:
56%
#14: nem tudom, ezt miért ajánlod nekem. Mit bizonyít ez?
jún. 30. 20:36
 16/24 A kérdező kommentje:
Mindent.
jún. 30. 20:37
 17/24 anonim ***** válasza:
37%
Ez a "divat". De tényleg. Elterjedt a köztudatban, hogy aki hisz bármelyik ezoterikus dologban, az buta, azokat le lehet nézni, őnáluk mindenképp felsőbbrendűnek LEHET érezni magunkat, és ha így teszünk, a társadalom is igazol és megbecsül minket - amire a legtöbb ember vágyik. (Pláne akiknek alacsony az intelligencia szintje, és aki máskor nem élheti át ezt az érzést.)
jún. 30. 20:45
 18/24 A kérdező kommentje:

20:45

Ott a pont.

jún. 30. 20:47
 19/24 anonim ***** válasza:
#17: ha valami divat, akkor az az, hogy egy csoport egy vitában egyszer előveszi az áldozati kártyát.
jún. 30. 20:49
 20/24 A kérdező kommentje:

Na, megyek, és magamhoz veszek egy kis "úrvacsorát":

https://www.youtube.com/watch?v=VOAFeNCaYpM

jún. 30. 20:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!