Miért nincsenek női egyenjogúság párti férfiak?
A női egyenjogúságot a legjobban a nők tudják képviselni, hiszen ők nők.
Kellene férfi egyenjogúság is, hogy felzárkózzanak a nőkhöz/nők elvárásaihoz.
Vannak. Barátnőm bőszen hangoztatta hogy ő női egyenjogúságot akar, hiszen nem ér semmivel kevesebbet. Ebben egyet is értettünk. Nem telt el egy hét, jött a nagy eső és beomlott hátul a tyúkól oldala. Mondtam neki öltözzön jöjjön a vályogot hordani meg ásni az új alapot, erre kiakadt hogy ő ezt nem bírja. Második alkalommal étterembe mentünk, és fizetésnél mondtam neki, hogy múltkor én fizettem, most ő jön hiszen egyenjogú. Itt is kiborult hogy hogy képzelem.
Persze emellett én ugyan úgy főzök, takarítok mint ő.
Vannak.
Barack Obama több alkalommal is kifejezte támogatását a nők jogai iránt.
Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke, aki nyíltan hirdeti magát feministának, és kormánya is fontos szerepet játszik a nemi egyenlőség előmozdításában.
Ban Ki-moon, az ENSZ korábbi főtitkára, aki elindította a "HeForShe" kampányt. HeForShe egy globális mozgalom az ENSZ Nők szervezetének keretében, amely férfiakat és fiúkat hív meg a nemi egyenlőség előmozdítására.
Jimmy Carter, aki évtizedek óta szószólója a nők jogainak és a nemek közötti egyenlőségnek.
Ryan Gosling gyakran beszél a nemek közötti egyenlőség mellett, és támogatja a nők szerepvállalását Hollywoodban.
John Legend zenész, nyíltan támogatja a nők jogait és az egyenlőséget.
Chris Hemsworth szintén szószólója a nők jogainak, és támogatja a nemek közötti egyenlőséget a filmiparban.
Patrick Stewart évek óta aktívan kampányol a nők elleni erőszak ellen, és támogatja a nemek közötti egyenlőséget.
LeBron James számos alkalommal kiállt a nők jogai és az egyenlőség mellett.
David Beckham az UNICEF nagykövete, aki a gyerekek jogaiért és a nők jogaiért kampányol.
Elég nevet mondtam?
#4 Az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy mindig ugyanazt csináljátok, hanem azt, hogy a képességeiteknek megfelelően. A régi nemi szerepekkel az volt a baj, hogy képességektől függetlenül osztotta le a szerepeket, akkor is a nőnek kellett főznie, ha ő volt rosszabb benne. A modern korban működik az, hogy amíg te építed a tyúkólat, addig ő megcsinálja az adóbevallásodat, vagy az, hogy a parkettát te csiszolod fel, de a párizsi nyaralásnál ő tájékozódik, mert jobban beszéli a nyelvet.
A fizetésnél nem értem, miért akadt ki, nekem egyértelmű lenne, hogy ha nincs közös kassza, akkor az ilyeneket felváltva fizetjük (nyilván kivétel, ha pl. nincs éppen munkája a páromnak, akkor nem várnám el). Mondjuk én hordtam volna a vályogot is, de nyilván kevesebbet és lassabban tudnám, mint egy férfi.
6os nem is azt kértem hogy ugyan annyit hordjon. Csak ki volt akadva hogy egyenjogúság és hogy ő is tud mindent mint egy férfi. Engem pedig belekényszerített a főzésbe amit utálok, mert hogy ne tartsam rabszolgának, nem fog hetente kétszer főzni, egyszer ő egyszer én, és nem érdekelte hogy én utálom.
Másik meg igen, hogy ha megyünk valahova mindig elvárja hogy én fizessek, ő soha semmit mert szerinte ezt így illik. Tehát neki csak az egyenjogúság pozitív dolgai kellenek a negatívabbakból nem hajlandó kivenni a részét.
Nyaralásnál meg én is tudok tájékozódni ma már kb mindenki beszél angolul nem egy nagy ördöngösség, ahogy az adóbevallás se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!