Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nincsenek női egyenjogús...

Miért nincsenek női egyenjogúság párti férfiak?

Figyelt kérdés
Mindig csak nőktől hallani, hogy igenis egyenjogúak vagyunk,nem érünk kevesebbet stb. Férfiak részéről még mindig kb a többé kevésbé rejtett kevesebbre tartást látom és azt hogy igazából nekik jó lenne ha úgy lenne,mint régen hogy a nők a férfiak tulajdona volt, csak hát ezt ugye ma már nem szabad kimondani. Amióta a nők tanulhatnak, megválogathatják a partnereiket,egyre kevesebb férfinek van párja, hisz már neki is nyújtani kéne valamit ami a nőnek jó, és erre sok férfi kb egyáltalán nem képes. A nők feltörtek,a férfiak meg kb ugyanott maradtak. Van bennem egy olyan félelem is, hogy esetleg a jövőben ugyanúgy megpróbálják maguk alá nyomni a nőket,hisz nekik kb semmi jó nincs egy független önálló nőben aki megtagadhatja tőlük a szexet
2024. jún. 22. 12:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Vannak ilyen férfiak, nem is értem, hogy miért hiszed azt, hogy nincsenek. Nyilván van pár ostoba férfi, aki azt hiszi, száz éve az ölébe hullott volna álmai nője (akkor se egyedül halt volna meg), de ők nem a többség.
2024. jún. 22. 12:50
 2/13 anonim ***** válasza:
33%

A női egyenjogúságot a legjobban a nők tudják képviselni, hiszen ők nők.

Kellene férfi egyenjogúság is, hogy felzárkózzanak a nőkhöz/nők elvárásaihoz.

2024. jún. 22. 12:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne lennének? A legtöbb férfi tökéletesen rendben van azzal a ténnyel, hogy a két nem egyenjogú. Legalábbis a fejlett világban. Elmaradottabb országokban, főleg muszlim országokban sokszor elnyomottak még a nők. De értük se csak nők küzdenek.
2024. jún. 22. 13:03
 4/13 anonim ***** válasza:
51%

Vannak. Barátnőm bőszen hangoztatta hogy ő női egyenjogúságot akar, hiszen nem ér semmivel kevesebbet. Ebben egyet is értettünk. Nem telt el egy hét, jött a nagy eső és beomlott hátul a tyúkól oldala. Mondtam neki öltözzön jöjjön a vályogot hordani meg ásni az új alapot, erre kiakadt hogy ő ezt nem bírja. Második alkalommal étterembe mentünk, és fizetésnél mondtam neki, hogy múltkor én fizettem, most ő jön hiszen egyenjogú. Itt is kiborult hogy hogy képzelem.

Persze emellett én ugyan úgy főzök, takarítok mint ő.

5/13 anonim ***** válasza:
100%

Vannak.

Barack Obama több alkalommal is kifejezte támogatását a nők jogai iránt.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke, aki nyíltan hirdeti magát feministának, és kormánya is fontos szerepet játszik a nemi egyenlőség előmozdításában.

Ban Ki-moon, az ENSZ korábbi főtitkára, aki elindította a "HeForShe" kampányt. HeForShe egy globális mozgalom az ENSZ Nők szervezetének keretében, amely férfiakat és fiúkat hív meg a nemi egyenlőség előmozdítására.

Jimmy Carter, aki évtizedek óta szószólója a nők jogainak és a nemek közötti egyenlőségnek.

Ryan Gosling gyakran beszél a nemek közötti egyenlőség mellett, és támogatja a nők szerepvállalását Hollywoodban.

John Legend zenész, nyíltan támogatja a nők jogait és az egyenlőséget.

Chris Hemsworth szintén szószólója a nők jogainak, és támogatja a nemek közötti egyenlőséget a filmiparban.

Patrick Stewart évek óta aktívan kampányol a nők elleni erőszak ellen, és támogatja a nemek közötti egyenlőséget.

LeBron James számos alkalommal kiállt a nők jogai és az egyenlőség mellett.

David Beckham az UNICEF nagykövete, aki a gyerekek jogaiért és a nők jogaiért kampányol.

Elég nevet mondtam?

6/13 anonim ***** válasza:
65%

#4 Az egyenjogúság nem azt jelenti, hogy mindig ugyanazt csináljátok, hanem azt, hogy a képességeiteknek megfelelően. A régi nemi szerepekkel az volt a baj, hogy képességektől függetlenül osztotta le a szerepeket, akkor is a nőnek kellett főznie, ha ő volt rosszabb benne. A modern korban működik az, hogy amíg te építed a tyúkólat, addig ő megcsinálja az adóbevallásodat, vagy az, hogy a parkettát te csiszolod fel, de a párizsi nyaralásnál ő tájékozódik, mert jobban beszéli a nyelvet.

A fizetésnél nem értem, miért akadt ki, nekem egyértelmű lenne, hogy ha nincs közös kassza, akkor az ilyeneket felváltva fizetjük (nyilván kivétel, ha pl. nincs éppen munkája a páromnak, akkor nem várnám el). Mondjuk én hordtam volna a vályogot is, de nyilván kevesebbet és lassabban tudnám, mint egy férfi.

2024. jún. 22. 13:29
 7/13 anonim ***** válasza:
27%
Vannak, csak sokan titkolják, mert a többi kan cukkolná őket.
2024. jún. 22. 14:02
 8/13 anonim ***** válasza:
67%

6os nem is azt kértem hogy ugyan annyit hordjon. Csak ki volt akadva hogy egyenjogúság és hogy ő is tud mindent mint egy férfi. Engem pedig belekényszerített a főzésbe amit utálok, mert hogy ne tartsam rabszolgának, nem fog hetente kétszer főzni, egyszer ő egyszer én, és nem érdekelte hogy én utálom.

Másik meg igen, hogy ha megyünk valahova mindig elvárja hogy én fizessek, ő soha semmit mert szerinte ezt így illik. Tehát neki csak az egyenjogúság pozitív dolgai kellenek a negatívabbakból nem hajlandó kivenni a részét.

Nyaralásnál meg én is tudok tájékozódni ma már kb mindenki beszél angolul nem egy nagy ördöngösség, ahogy az adóbevallás se.

2024. jún. 22. 15:05
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Ha ez is a része, akkor én örülnék, ha lenne noői vs. férfi MMA-meccs.
2024. jún. 22. 16:34
 10/13 anonim ***** válasza:
#8 De ha ennyire eltér az értékrendetek, akkor miért jársz vele?
2024. jún. 22. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!