A nőknek az egyenjogúsággal miért csak a jók kellenek?
Édesanyámmal beszéltem, és feljött a katonaság és a háború. Azt mondta, hogy a férfiaknak kéne a katonaság, hogy fegyelmet tanuljanak. Megkérdeztem tőle, hogy a nőknek miért nem kell, ők nem lehetnek fegyelmetlenek, rosszak és hasonlók? Belemerültünk a vitába, és a végére az lett, hogy "mindig bajod van a nőkkel". Mondtam neki, hogy nekem nincs bajom, támogatom őket, de ha az egyenjogúságot szeretnék, akkor a rossz oldalát is vállalják, ne csak a jót, mert ha netán lenne egy háború, miért csak a férfiaknak kell meghalniuk? A nők, akiknek nincs gyerekük, miért nem mehetnek?
Régebben láttam egy hasonló kérdést, de most is érdekelne ki mit gondol erről.
Most anyukád véleménye alapján gondolsz valamit az összes nőről?
Vannak női katonák egyébként a világ szinte minden hadseregében. (És amikor nem voltak, akkor sem azért nem voltak, mert nem akartak a nők katonák lenni, hanem mert nem lehetettek, a férfiak nem engedték.)
Kötelező sorkatonai szolgálat nálunk nincs, és is szeretne se a férfiak, se a nők nagy része kötelező sorozást.
Az egyenjogúság nem egyformaságot jelent.
Ezzel együtt igazad van: a nők az egyenjogúságból csak a jókat akarják. Ez nem szép dolog tőlük.
De fordított esetben a férfiak ugyanezt akarnák.
Két nagyszülőm lett félárva a háború miatt. Ha az apjuk helyett az anyjukat pusztítják el , akkor se lett volna jobb soruk. De ha egyenjogúan mindkettő odaveszett volna, na az lett volna az igazi rémség.
Gyilkolni tudnék, ha a fiaimat háborúba akarnák vinni.
Egy egyenjogú nő.
Mert a háborúba küldött fiatal férfiak általában elesnek és meghalnak, míg a háború után az otthonmaradt fiatal és egészséges nők újra teleszűlik az országot. Leegyszerűsítve.
Maga a háború a baj, és hogy a mai világban még mindig szükség van katonaságra, nem pedig az hogy a nőket nem sorozzák be. A férfiakat sem kellene! Meg úgy egyáltalán háborúzni se egymással, főleg a 21. században.
Egyébként az nem indok, hogy a nők szülik a gyereket. A férfiak pedig csinálják. Attól, hogy több nő van, nem azt jelenti, hogy több gyerek is lesz, mert gondolom a legtöbb nő nem fekszik le és vállal gyereket csak úgy valakivel, ahogy azt sem tűrnék el, hogy egy férfitól legyen 5 gyerek, mind más-más nőtől. Ha ez az indok, akkor sem annyira egyszerű az egész.
Ha van 10 nő, és csak 5 férfi, valószínűleg csak 5 nőtől lesz gyerek, max. 1 menne bele, hogy olyan férfitól legyen gyereke, aki már másnak az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!