A magyar ember miért szereti megcsillogtatni mélysötét tudatlanságát?
Facebookon sokszor feljönnek ilyen fine dinning étterem hirdetések. Ugye aki tudja,a fine dinning nem zabalos étterem,hanem pici művészi fogásokbol eszel meg 8-9félét, és nem kevés munkával jár ezek elkészítése...erre megnyitod a kommenteket, és mit látsz?
"Otthon ezeket mi elmosogatjuk!"
"Inkább egy jó pörkölt"
"Fél fogamra se elég"
És társai... és nem csak ilyen posztnál,masfélélnél is látni hogy a magyar ember tudasa kevés,a hangja viszont annál nagyobb. De miért? Miért kell nagy hangon megmutatni hogy mennyire sötét egy adott dologhoz?
Nem az a baj, hogy nem szeretik a fine diningot, én is parasztvakításnak tartom.
De az, hogy minden nekünk nem tetsző poszt alá oda kell böfögni valami pörkölt szagú boomerkedést az felfoghatatlan.
Ajánlom neked A menü c. filmet Ralph Fiennes-al a főszerepben. Nagyon épületes fricska az ilyeneknek, mint te, kerdező.
Mindenki tudja mi ez az irányzat egyes helyeken. De én se tartom sokra. Ezek nem mások, csak ételminták qva dragán, marha nagy hipe-al! Gazdagok szórakozása, a sok laikus hülye meg veri rá a nyálát, de meg se tudná mondani, hogy mit eszik. Nincs benne több meló, mint egy rantott hús elkeszítésében, max mire kikísérletezik, hogy azt a f0st ehetőre fűszerezzék.
Közben sokan életükbe se jutnak el egy étterembe, mert nem futja rá nekik.
Kérdező, te nem olvasol idegen nyelvű oldalakat? Nem magyar sajátosság a fine dining mellőzése, egy tehetős német is csóválja rá a fejét, az angolok se állnak be mögé egy emberként.
Neked tetszik, akkor járjàl bátran ilyen étterembe, nincs semmi gond vele.
13
"Még egy gondolat eszembe jutott a kommentekrol,akik szerint a fine dinningban nincs munka és tehetség."
Ilyet senki nem állított, a saját fejedben kipattant valótlan állításokat ne adj a válaszadók szájába.
Én írtam azt, hogy nem kell fetisizálni a fine diningban dolgozó szakácsok munkáját és ez így is van. Ugyanolyan szakácsok mint a többi, vannak közöttük jobbak, rosszabbak, de semmi extra, csupán az alapanyag extra amivel dolgoznak.
Nem ez a 2 véglet van, hogy a fine diningben dolgozó szakács meg a lakótelepi kifőzdés aki ketchuppal leönti a rántotthúst...
Ezért írtam azt is, hogy ostoba aki a fine diningot ócsárolja, de ugyanolyan ostoba az is, aki azt hiszi hogy világmegváltó dolog.
Szóval kérdező 1 fokkal nem vagy különb az ócsárolóknál.
A kérdezőtöl kérdezem:
Szerinted ez a viselkedés csak a Magyar emberek sajátossága ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!