Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar ember miért szereti...

A magyar ember miért szereti megcsillogtatni mélysötét tudatlanságát?

Figyelt kérdés

Facebookon sokszor feljönnek ilyen fine dinning étterem hirdetések. Ugye aki tudja,a fine dinning nem zabalos étterem,hanem pici művészi fogásokbol eszel meg 8-9félét, és nem kevés munkával jár ezek elkészítése...erre megnyitod a kommenteket, és mit látsz?

"Otthon ezeket mi elmosogatjuk!"

"Inkább egy jó pörkölt"

"Fél fogamra se elég"


És társai... és nem csak ilyen posztnál,masfélélnél is látni hogy a magyar ember tudasa kevés,a hangja viszont annál nagyobb. De miért? Miért kell nagy hangon megmutatni hogy mennyire sötét egy adott dologhoz?


jún. 22. 08:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%

Nem az a baj, hogy nem szeretik a fine diningot, én is parasztvakításnak tartom.


De az, hogy minden nekünk nem tetsző poszt alá oda kell böfögni valami pörkölt szagú boomerkedést az felfoghatatlan.

jún. 22. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
57%

Ajánlom neked A menü c. filmet Ralph Fiennes-al a főszerepben. Nagyon épületes fricska az ilyeneknek, mint te, kerdező.


Mindenki tudja mi ez az irányzat egyes helyeken. De én se tartom sokra. Ezek nem mások, csak ételminták qva dragán, marha nagy hipe-al! Gazdagok szórakozása, a sok laikus hülye meg veri rá a nyálát, de meg se tudná mondani, hogy mit eszik. Nincs benne több meló, mint egy rantott hús elkeszítésében, max mire kikísérletezik, hogy azt a f0st ehetőre fűszerezzék.


Közben sokan életükbe se jutnak el egy étterembe, mert nem futja rá nekik.

jún. 22. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 A kérdező kommentje:
Még egy gondolat eszembe jutott a kommentekrol,akik szerint a fine dinningban nincs munka és tehetség. Szintén magyar sajátosság az "ezt én is megtudnám csinalni" hozzáállás, olyan dolgokban amikrol gőz sincs igazából. A fine dinning sem annyi hogy összefröcskölöd kechuppal a tányért,rádobsz egy szelet húst,rábiggyesztesz egy petrezsemlevelet és kész is 😃 igazából nem is tudom mit vártam a kommentektől...mi magyarok megmaradunk mindig egy egyszerű jómunkásember szinten."amit megeszek az már az enyém,azt nem veheti el senki"
jún. 22. 11:00
 14/20 anonim ***** válasza:
64%
A kérdező meg a kommentelők annyira jól reprezentálják a két végletet. 😂
jún. 22. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 A kérdező kommentje:
*dining
jún. 22. 11:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te nem olvasol idegen nyelvű oldalakat? Nem magyar sajátosság a fine dining mellőzése, egy tehetős német is csóválja rá a fejét, az angolok se állnak be mögé egy emberként.


Neked tetszik, akkor járjàl bátran ilyen étterembe, nincs semmi gond vele.

jún. 22. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
77%

13


"Még egy gondolat eszembe jutott a kommentekrol,akik szerint a fine dinningban nincs munka és tehetség."


Ilyet senki nem állított, a saját fejedben kipattant valótlan állításokat ne adj a válaszadók szájába.


Én írtam azt, hogy nem kell fetisizálni a fine diningban dolgozó szakácsok munkáját és ez így is van. Ugyanolyan szakácsok mint a többi, vannak közöttük jobbak, rosszabbak, de semmi extra, csupán az alapanyag extra amivel dolgoznak.


Nem ez a 2 véglet van, hogy a fine diningben dolgozó szakács meg a lakótelepi kifőzdés aki ketchuppal leönti a rántotthúst...


Ezért írtam azt is, hogy ostoba aki a fine diningot ócsárolja, de ugyanolyan ostoba az is, aki azt hiszi hogy világmegváltó dolog.


Szóval kérdező 1 fokkal nem vagy különb az ócsárolóknál.

jún. 22. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

A kérdezőtöl kérdezem:

Szerinted ez a viselkedés csak a Magyar emberek sajátossága ?

jún. 22. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert szerinte menő.
jún. 22. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 anonim ***** válasza:
31%
Azért, mert könnyebb a hülyének elhinni, hogy ő nagyon okos... lévén nem látja át, hogy hülye. Mivel nem ismeri a fine dining éttermek alapvető koncepcióját, és egy tipik Mari néni csárdájával veti össze, nyilván kevésnek fogja érezni az ételt, mert ott eszik egy fogást, ahol a rántotthusi lelóg a tányérról és épp hogy el nem gurul... és akkor azt hiszi, hogy a fine dining étteremben is egy ilyesmi lesz a főfogás. Degusztációs / kóstolómenüről nem hallottak életükben soha, és nem jut el az agyukig, hogy azért jó pár ilyen "kis" fogás van, ami kitesz egy normális méretűt (és a másik kérdés meg, hogy rengeteg magyar b...ottul el van hízva, és azt hiszi, hogy az a normális adag, hogy megeszik 2 rohadt nagy húst egy valag sültkrumplival, de úgy, hogy előtte már lement egy kondér gulyásleves 3 karéj kenyérrel, és a palacsintával se' spóroljál, Juci mama, magyar ember 100 kiló alatt csak karácsonyfadísz")
jún. 23. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!