Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar ember miért szereti...

A magyar ember miért szereti megcsillogtatni mélysötét tudatlanságát?

Figyelt kérdés

Facebookon sokszor feljönnek ilyen fine dinning étterem hirdetések. Ugye aki tudja,a fine dinning nem zabalos étterem,hanem pici művészi fogásokbol eszel meg 8-9félét, és nem kevés munkával jár ezek elkészítése...erre megnyitod a kommenteket, és mit látsz?

"Otthon ezeket mi elmosogatjuk!"

"Inkább egy jó pörkölt"

"Fél fogamra se elég"

És társai... és nem csak ilyen posztnál,masfélélnél is látni hogy a magyar ember tudasa kevés,a hangja viszont annál nagyobb. De miért? Miért kell nagy hangon megmutatni hogy mennyire sötét egy adott dologhoz?

jún. 22. 08:08
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
58%
Ennek semmi köze a tudatlansághoz. Tudom, mi a fine dining, mégis azt mondom, én ezt otthon elmosogatom
jún. 22. 08:25
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a magyarok ilyenek. De ez nem tudatlanság, csak nem tartja sokra a fine diningot.
jún. 22. 08:46
 3/20 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
52%

Minden emberben van egy veleszületett késztetés :

Ragaszkodik hozzá, hogy igaza van.

Vagyis, hogy amit eddig gondolt, vagy csinált az helyes.

Ha elég jó szellemi állapotban van, akkor rá tud nézni, hogy a másik nézőpontja is lehet helyes.

Vagyis mások megoldásai is lehetnek jók, vagy hasznosak.

Ezért egy jó állapotban lévő pörköltkedvelő, látva a fine dining féle megoldásokat ránt egyet a vállán és továbbra is eszi a pörköltet.

Ha nincs ilyen jó állapotban, akkor elkezdi védeni a saját igazát , és bizonygatja, hogy a másiknak nincs igaza.

Ez a viselkedés ebből áll: Nekem igazam van !!!

Másoknak meg nincs igazuk !!!

Van erre egy megoldás, ha érdekel küldj egy üzenetet.

De az első és szerintem a legfontosabb az, hogy tudj erről a viselkedési mintáról.

Akkor nem bosszant annyira.

jún. 22. 08:49
 4/20 anonim ***** válasza:
59%

Lehet szerintük ez vicces.

Én jobban ki vagyok akadva az áldozat hibáztatástól. Pl ellopják a bringáját valakinek, keresi fb csoportban, erre oda írja Marinéni, hogy minek hagyta kinn, minek vett ilyen feltűnőt, miért nem jó a busz, miért vett ilyen drágát..?

Ezek a népek ülnek otthon a pörköltszaftos pólójukban a beizzadt picsaszagú kanapéjukon és másokat b.sztatnak. Ettől alszanak nyugodtabban, leadják a bennük lévő feszkót, meg zseniálisan szar poénokkal szórják meg a "nemlétező" közönséget.

Nem tudod őket kikerülni, sem megváltoztatni így hát le kell őket magasról szarni.

jún. 22. 08:51
 5/20 A kérdező kommentje:

4# igen ez is egy bosszantó jelenség

1,2# ha annak tudatában kommentel valaki ilyeneket, akkor csak még jobban szekunder szegyenérzetem van. Nem kevés munka van ezekben az alkotásokban. Nem kell szeretni,vagy ezt enni,de igy odabofogni, hogy ő ezt igy elmosogatná, hát....

jún. 22. 08:55
 6/20 anonim ***** válasza:
33%

Ahogy az 1-es mondja, semmi köze a tudatlansághoz. Vagy a magyar nemzetiséghez.

Minden jelenség ami különbözik az ember saját ízlésétől, szokásaitól, értékrendszerétől, egyéniségétől, az az identitásunkat rombolja. A hosszú évek alatt felépült én-azonosságát pedig mindenki féltőn óvja. Ezért a számunkra zavaró külső behatásokat becsmérelni szorongásoldó hatású.

Ráerősít a dologra, hogy az interneten akár névtelenül és biztos távolságból is harcolhatunk az egónkért.

jún. 22. 08:55
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

A fine dining a sznobériáról szól. Ebbe pedig nem kell sem többet sem kevesebbet belelátni.

80-120 ezer forintért végigkóstolsz (mert ez igazából az) 8-9 fajta egzotikusnak számító vagy annak titulált ételt már-már művészi tálalással.

Jól nyilván nem laksz tőle, meg elmondhatod hogy ettél már szibériai tokhalat malossol kaviárral. De ettől függetlenül nem jelenti azt, hogy ha fine dining étteremben eszel, akkor ott minden ízleni fog és mindent finomnak fogsz találni.

Azok akik degradálót írnak róla semmivel sem ostobábbak azoknál, akik azt gondolják hogy a fine dining az valami világmegváltó dolog. Nem az.

Kicsit olyan ez, mint mikor jön valaki és a sárga földig szidja az iPhone-t, meg mellette megérkezik az, aki úgy csinál mintha az iPhone lenne a Föld telefonja és minden egyéb csupán egy ipari hulladék. Mindkettő ostoba. Egy egyszerű használati tárgy, semmi több, de nem is kevesebb.

jún. 22. 08:59
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Én szívesen fizetek a minőségért. De a millás cipő, fine dining nekem nem a minőséget, hanem a divatot jelenti.
jún. 22. 09:31
 9/20 anonim ***** válasza:
Az általad pedzegetett sötétség már a közösségi oldal használatával elkezdődik...
jún. 22. 10:02
 10/20 anonim ***** válasza:
77%

7-es vagyok

Örülök hogy írta a 8-as válaszoló ezt a cipő dolgot.

Nézd meg milyen felkapott lett a sneaker világ. Pedig az is a sznobériáról szól.

Az emberek 40-50 ezer forintokat fizetnek egy gumi alapú papucsért, ami pontosan ugyanúgy néz ki és minőségben sem jobb vagy rosszabb mint ami a New Yorkerben van 6999 ft-ért.

Ezért írtam azt is, hogy a fine diningban nem kapsz semmi világmegváltó dolgot és nem kell fetisizálni az ezeket az ételeket készítő szakácsokat sem. A fine dining éttermekben Michelin csillagos éttermekből kivált szakácsok dolgoznak.

Még egy fontos dolog: NINCS olyan, hogy Michelin csillagos séf. Tehát ilyen nem létezik. Azt az étterem kapja, és kb. 1000 kritériumot figyelnek amiből az étel íze, tálalása csak az egyik. Nézik a felszolgálást, a fényeket, hogy milyen az elrendezés, harmónia, megközelíthetőség, kényelem, blabla.

Nincs Michelin csillagos séf és nincs Michelin csillagos pincér vagy mosogató sem. Ha beírod az önéletrajzodba hogy Michelin csillagos étteremben dolgoztál mint szakács, az csak egy indikátor, hogy dolgoztál egy minőségben/felszolgálásban/kényelem stb, magasabb szintet képviselő étteremnél mint szakács, de ettől nem lettél Michelin csillagos séf, mivel azt az étterem kapja, nem a személy.

jún. 22. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!