Ilyenkor mi baja? Ezzel kompenzál valamit?
A haveromra néha rájön ez a hülyesége, hogy mindegy miről van szó, ő generál egy vitát belőle és addig nem nyugszik, amíg nem lesz neki igaza.
Eszrevettem, hogy nagyon zavarja ha a másik nem ért vele egyett, egyre inkább sak fújja a magáét.
Pl.:ma is majdnem összeveszett velem azon, hogy meglepődtem milyen iszonyat drága egy egy lego szett és, hogy nem értem miért éri meg bárkinek is ilyen sok pénzt kidobni egy doboz műanyagra.
Erre ő teljesen kikelt magából, hogy hát de hát...
(Egyikünk se legózik, ő gondolkozott rajta régebben hogy vesz valami star wars hajót)
Ez csak egy példa (semmi bajom a legosókkal, nem akartam ezzel megbántani senkit)
Többször is előfordul ez nála random témákkal kapcsolatban is.
Valaki érti ezt?
A vita nem egyenlő a veszekedéssel. Lehet a haverod szeret vitázni, de ez nem jelenti hogy kötekedni akar veled, csak ő élvezi ha mondjuk érvelhettek.
Gondolom ezért le leszek pontozva, mert sokan nem szeretnek komfrontálódni, sokan nem is értik hogy lehet anyázás nélkül, kultúrált ember módjára is vitázni. Persze mindenféle rossz érzés keltése nélkül a másikban.
Magyarországon nagyon sok frusztrált, életével elégedetlen ember van, akinek szüksége van ilyen "kis győzelmekre".
Van egy idősebb ismerősöm, akinek érettségije van csak, ennek ellenére nem keres rosszul, de csak olyan munkahelyei voltak, ahol 10-12 órában kellett dolgoznia, erősen túlsúlyos is, nyelvet nem beszél.
Ennek ellenére minden témában játssza a szakértőt, kijelenti, hogy okosabb, mint az egyetemet végzettek stb.
Vhogy a hatalmas tehetséges még nem tudott megnyilvánulni a gyakorlatban..
Nála ez kompenzálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!