Mi a baja az ismerősömnek, mit kompenzál ezzel?
Adott egy lány az ismeretségi körömben. Alapvetően nem lenne vele baj, de valahogy annyira erőltetett számomra a geeksége és a törtetése (vagy minek nevezzem), hogy nagyon irritál vele.
Kezdjük azzal, hogy eléggé "egyetembolond". Van már neki két diplomája, most is tanul és ezután is tanulni akar. A végzettségeivel hülyére tudná keresni magát, mint több másik barátunk, ehelyett csak félállásban tengődik minimbérből a tanulmányai miatt, amire hitelt is vett már fel, hogy fizetni tudja (tudom kamatmentes, de akkor is). Az egyetlen szerencséje, örökölt lakásban él, különben szerintem éhen halna.
Eleve fura nekem, hogy ennyire nyomul az egyetemen jóformán a semmiért, nyáron is be akar járkálni, a közös beszélgetésbe küld néha dolgokat, hogy már megint kivel beszélt és mit fog csinálni meg miket csinált. És mindenben ugyanilyen buzgómócsing, kívülről fújja az egyetemi szabályzatokat, mindenről elsőként értesül (múltkor volt szó a szochotörvényről, alig néhány órája jött ki, már kész haditervet gyártott rá), minden információt be akar zsebelni, ha edz akkor az anatómiánál kezdi, nyilvánvalóan sejt szinten akarja magyarázni a bőrápolást és a diétát is, ha házasságról van szó, egyből a vagyonszerződéssel és hasonlóval jön. Mindenről előhúz ilyen "tuti tippeket" meg kiskapukat, mindig megy az ügyeskedés meg a trükközés, hogy hogy lehet valamit 100 helyett 120 százalékon kihasználni. Mindenről megvan a véleménye és mindent meg akar érteni.
Nem kifejezetten okoskodik, de megvan ez a tipikus mentorálós viselkedése, hogy bárki bármit mond a társaságban, ráharap a témára és megy oda hozzá nyüzsögni és bátorítani meg beszéltetni nyilván olyan mélységben, amihez más hozzá sem tud szólni, csak ők ketten.
Ezt mások nagyon élvezik, sőt, több kocka srác is van a társaságban, akikkel érthetetlen vitákat tolnak le ezekben, de szerintem rettentően tenyérbemászó. És nem is értem, hogy honnan és minek van valakinek ennyi energiája, ha nem profitál belőle. Csak nézem és az jár a fejemben, hogy "nyugi már". Értem, hogy segíteni akar és okos akar lenni, de ez nagyon sok így nekem.
Hát most mit lehet erre mondani?
Vannak ilyen emberek akik... vagy szereted, megszokod, vagy nem
Nem mindenkinek egyforma a mentalitása, elképzelése stb
Ő ilyen pörgős stb
Így kell elfogadni
Az én barátnőmnek 6 szakmája van
Mindegyikkel rohadt jól kereshetne
Divattervező
Rendezvényszervező
Szakács
Cukrász
Dajka
Masszőr
Nem csinál semmit amúgy, csak tengődik
Egy dohányboltban beugrós hónapok óta , heti 2 napot. Közben online csinál valami Okj-s tanfolyamot már megint. Imád tanulni. Egyetemre nem vágyik,de minél több szakmára igen
Én sem értem. Egyikben sem dolgozik, már most szarrá kereshetné magát de nem teszi. És már 29 éves.
Van aki érti , megéri, én nem értem, de nem is érdekel. Így szeretem. Ez van 😅
Jól teszi.
Nehogy már bűn legyen ha okos, és érdeklődő.
nekem szimpi a stílusa. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!