Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A felnőtt emberek nem szeretik...

A felnőtt emberek nem szeretik, ha becézik őket?

Figyelt kérdés
Sokszor haveri vagy sima ismerkedős levelekben a teljes nevüket írják le, nem becézett alakot (pl. Attis helyett Attila, Zsolti helyett Zsolt stb.).
jún. 13. 10:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a "-ka" "-ke" képzőket nem szeretem. A rövidített alakokkal semmi bajom.
jún. 13. 10:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hagyományos magyar becenevek jelentős része nem illik férfiemberhez, így aláírásban használni kicsit komolytalan. Olyanokra gondolok pld. hogy: Gyuszi, Matyi, Pisti v. Pityu, Józsi, Peti, Ricsi, Miki, stb...
jún. 13. 10:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretem, ha a nevem végi i- és ke van feláll a szőr a hátamon.

ha úgy irom alá ahogy akkor aszerint kérem, hogy hivjanak, és ne kelljen ezért felhivni a másik figyelmét arra, hogy ez nem tetszik.

Te szeretnéd-e ha valami neked nemtetsző dolgot alkalmaznának rád?

Nem úgye?

éberség kell az ilyenre, hogy érzékeld mi jó a másiknak és mi nem..

volt aki olyan becenevet akart rám akasztani, hogy sikitottam tőle, hogy csak ez ne, mert nem tudom mit csinálok...

jún. 13. 10:47
 4/12 anonim ***** válasza:
94%
Változó hogy ki mit szeret. Én pl utálom a becézést, nekem olyan nevem van amit csak infantilis “-ka” módon lehet becézni, nem szeretem. Az ismerőseimnél nagyon változó, van aki szereti a becézett alakot van aki nem.
jún. 13. 10:50
 5/12 Metionin ***** válasza:
91%
Én sosem szerettem a becézgetést. 2 keresztnevem van, az egyiket nem is lehet becézni, a másikat sokféleképpen lehet. Az elsőt használom, többek között azért, mert rövid és nem kezdik automatikusan becézni, legalábbis gondoltam én de mégis van, aki ráaggatja a -ke becézést, amitől feláll a szőr a hátamon. A 2. nevem önmagban szép de a becézései között van, ami irritál és persze mindenki automatikusan azt használná. Sőt volt olyan tanárom, aki kifejezetten azért hívott a 2. nevemen, annak is a legutálatosabb becézésén, mert az elsőt nem lehet becézni és ő márpedig becézni akart. Az egyetlen szerencsém, hogy legalább -cska formulát nem tudnak egyikre se illeszteni, attól tudnék kiszaladni a világból (volt olyan tanárom is, akinek mindenki Annácska, Csillácska, Tündécske stb. volt, jaj).
jún. 13. 11:02
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
huh, én is Tünde névből Tündérke lettem kihansúlyozva nem kedvesen, a legtöbben örülnének neki, de nem kedvesen TÜNDÉRKE lettem, igy sokszor a becézés akár lehet valakinek kedves, de valakinek gúnyosan jön le..
jún. 13. 11:07
 7/12 Metionin ***** válasza:
96%
Ja amúgy én is azt vettem észre, hogy ha egy nem közelálló ember kezd el nagyon becézni, az általában nem kedves szándék, inkább gúny. Pl. ha random munkatárs akar közvetlen lenni, akkor megáll az ilyen, Viki, Kata, Nóri becézésnél, de akik lenéző jószándékkal osztják az eszet, azok rendszeresen túlbecézik a másikat: "Hát tudod Vikikém, Katikám, Nórikám".
jún. 13. 11:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A "-ka/-ke" kicsinyítőképzőtől én is falra tudok mászni, de ilyen Zsolti, Jani szintű rövidítésekkel nincsen semmi problémám.
jún. 13. 12:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy. Úgy értem, lehet becézni is, de a rendes nevemen is szólíthatnak.
jún. 13. 12:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Az túl bizalmasnak tűnik, nem jó.
jún. 13. 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!