Miért lett kötelező dolog a nyaralás?
Úgy látom mindenki egész évben azt az egy hetet várja, amikor nyaralni megy.
Ráadásul szegényebb emberek is csak azért elmennek valahova, hogy elmondhassák, voltak nyaralni és legyen miről beszámolni.
Miért lett ez kötelező dolog? És miért szégyen, ha valaki nem jár nyaralni?
Nem olvastam a válaszokat, de nem tartom rossznak a kérdést. Valóban én is úgy érzem menni "kell" nyaralni és fura ha valaki nem megy.
Persze más ha szegény valaki, akkor nem fura és érthető, de nekem is van kollégám aki nem jár pedig megtehetné. Nincs igénye rá. Bizonyos értelemben tisztelem hogy nem sodródik a tömeggel és vállalja neki jó így is.
Gondolom mindenkinek ki kell vennie a szabit ami alatt azt csinál amit akar. Vagy az ne menjen szabira se, aki nem megy nyaralni? :D
Írta itt valaki, hogy ő otthon szeret lenni. Mi a gond ezzel? Semmi...
Én nem az a válaszoló vagyok, viszont leírom a véleményemet.
Nem baj, ha valaki csak otthon szeret lenni. Nem vagyunk egyformák. Én nem tudnék csak otthon lenni. Ilyenkor nyáron szeretek otthonról kimozdulni. Számomra pocsékba menne az a szabi, amit ilyenkor nyáron otthon töltök, mert szeretek utazni, strandra menni, kirándulni. Télen elég ha otthon vagyok a hideg miatt.
Én nem azért élek, hogy egész életében csak az otthoni négy falat nézzem. Az szerintem elpocsékolja az életét, aki a települése határát se lépi át sose. Ez az igénytelenségnek az egyik formája. Igen, igénytelen, mert nincs igénye arra, hogy szétnézzen legalább abban az országban, ahol él, főleg a mai világban, amikor minden adott.
Ígyis le lehet élni ugyan egy életet, de ez szerintem pocsékolás. Egy életünk van, hozzuk ki abból a maximumot.
Soha nem pazarolnék ilyesmire a pénzt.
Prolik szokták várni, hogy megszabaduljanak a rabszolgaságtól pár napra.
Én is kb. mint 22-es hozzászóló.
Itthon dolgozok, szabadúszóként, nekem az a szabi, hogy kikapcsolom a mobilt, és baromira békén hagy mindenki (ügyfelek), azt csinálok, amit akarok, lazulok, szép kert, terasz, családi ház. Ha kedvünk van, főzőcskézünk, ha kedvünk van, kaját hozatunk, sokat olvasok, elmegyünk pár helyre, de még aznap hazajövünk.
Régebben nem így volt, amíg a gyerek kicsi volt, mentünk, egy évben kétszer is (volt egy téli üdülés és egy nyaralás). De én már utálok szállodában lakni, ahol semmi nem a kényelmem szerint van. A kényelmem szerint az van, ami itthon van, olyan sugárban folyik a zuhanyzóban a víz, olyan hőfokú a hűtőben az ital. Arról nem beszélve, hogy a hálószobánk egyik fele a teraszra nyílik, 1 méterre fekszem az ablaktól, tódul be a friss levegő a kertből (laktam már szálloda 20. emeletén, köszönöm, légkondi ide vagy oda).
Pénzem lenne rá, idén is hívott egy jóbarát magukhoz, a Csendes-óceán partjára, de nem.
Nekem EZ a lazulás, a kikapcsolódás, amit leírtam. (És teszek rá, hogy ki mit mond, amúgy szinte minden nyaraláskor úgy jöttem haza, mint egy kicsavart citrom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!