Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lett kötelező dolog a...

Miért lett kötelező dolog a nyaralás?

Figyelt kérdés

Úgy látom mindenki egész évben azt az egy hetet várja, amikor nyaralni megy.

Ráadásul szegényebb emberek is csak azért elmennek valahova, hogy elmondhassák, voltak nyaralni és legyen miről beszámolni.

Miért lett ez kötelező dolog? És miért szégyen, ha valaki nem jár nyaralni?

2024. jún. 11. 08:31
1 2 3 4
 21/35 Metionin ***** válasza:
93%
Nekem az jutott eszembe, amikor sulis koromban mindig arról szólt az első pár hét, hogy ki hol volt nyaralni. Mindenkit végigkérdeztek, rajzórán azt kellett lerajzolni, arról kellett fogalmazást írni, nyelvórán is az volt a téma stb. én meg mindig hazudtam, mert sosem mentünk sehova és ezt a tanárok nem hitték el. Szóval már kiskorában úgymond "elvárás" az embertől, hogy nyaraljon, és szerintem ez marad meg valamilyen szinten felnőttkorra is. Meg persze a birka effektus, amikor mindenki a nyaralásról beszél és kívülállónak érzi magát, aki valamilyen okból nem ment.
2024. jún. 11. 10:03
 22/35 anonim ***** válasza:
86%
Nekem az a nyaralás, ha nem kell ki se mennem a kapun, borostásan, a legkopottabb (=legkényelmesebb) cuccomban motoszkálok itthon, nem borotválkozok, sörözök, főzőcskézek, tv-zek, nem kell jópofiznom senkivel. Azt a szintű utazást-nyaralást amire elmennék (egzotikus hely, business class repjegy, 4-5*-os hotel stb.) nem engedhetem meg magamnak, akkor meg inkább ez, a kettő közötti nem érdekel.
2024. jún. 11. 10:05
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a válaszokat, de nem tartom rossznak a kérdést. Valóban én is úgy érzem menni "kell" nyaralni és fura ha valaki nem megy.

Persze más ha szegény valaki, akkor nem fura és érthető, de nekem is van kollégám aki nem jár pedig megtehetné. Nincs igénye rá. Bizonyos értelemben tisztelem hogy nem sodródik a tömeggel és vállalja neki jó így is.

2024. jún. 11. 10:13
 24/35 anonim ***** válasza:
96%
Mert a legtöbb embernek megfelelési kényszere van és nem tudja, vagy nem akarja beismerni. Én az olyanokkal már régen nem állok le, fegyvertelenekkel nem vívok szellemi bárbajt, akik szerint ez, vagy az kötelező. Sokakról nem is gondolnád, akik (főleg a külföldi) nyaralásaikkal kérkednek, de azt már nem teszik hozzá, hogy 1 évig spóroltak rá, vagy hitelből fizetik és hónap végén már zsíroskenyeret ettek, csak hogy kitehesse a fészbukra és dicsekedhessen vele a munkahelyen. Nem egy ilyet ismerek, ez teljesen átlagos. Ugyanígy ház, kocsi, gyerek, anyagi javak.
2024. jún. 11. 12:18
 25/35 anonim ***** válasza:
20%
Nem kötelező, de jó dolog kimozdulni. Szégyennek se szégyen, de akkor minek több hét szabira menni, ha csak otthon döglessz, vagy a kertben kapálsz?
2024. jún. 11. 13:50
 26/35 A kérdező kommentje:

Gondolom mindenkinek ki kell vennie a szabit ami alatt azt csinál amit akar. Vagy az ne menjen szabira se, aki nem megy nyaralni? :D

Írta itt valaki, hogy ő otthon szeret lenni. Mi a gond ezzel? Semmi...

2024. jún. 11. 14:09
 27/35 anonim ***** válasza:
7%

Én nem az a válaszoló vagyok, viszont leírom a véleményemet.

Nem baj, ha valaki csak otthon szeret lenni. Nem vagyunk egyformák. Én nem tudnék csak otthon lenni. Ilyenkor nyáron szeretek otthonról kimozdulni. Számomra pocsékba menne az a szabi, amit ilyenkor nyáron otthon töltök, mert szeretek utazni, strandra menni, kirándulni. Télen elég ha otthon vagyok a hideg miatt.

Én nem azért élek, hogy egész életében csak az otthoni négy falat nézzem. Az szerintem elpocsékolja az életét, aki a települése határát se lépi át sose. Ez az igénytelenségnek az egyik formája. Igen, igénytelen, mert nincs igénye arra, hogy szétnézzen legalább abban az országban, ahol él, főleg a mai világban, amikor minden adott.

Ígyis le lehet élni ugyan egy életet, de ez szerintem pocsékolás. Egy életünk van, hozzuk ki abból a maximumot.

2024. jún. 11. 15:26
 28/35 anonim ***** válasza:
87%

Soha nem pazarolnék ilyesmire a pénzt.

Prolik szokták várni, hogy megszabaduljanak a rabszolgaságtól pár napra.

2024. jún. 11. 16:24
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Én is kb. mint 22-es hozzászóló.

Itthon dolgozok, szabadúszóként, nekem az a szabi, hogy kikapcsolom a mobilt, és baromira békén hagy mindenki (ügyfelek), azt csinálok, amit akarok, lazulok, szép kert, terasz, családi ház. Ha kedvünk van, főzőcskézünk, ha kedvünk van, kaját hozatunk, sokat olvasok, elmegyünk pár helyre, de még aznap hazajövünk.

Régebben nem így volt, amíg a gyerek kicsi volt, mentünk, egy évben kétszer is (volt egy téli üdülés és egy nyaralás). De én már utálok szállodában lakni, ahol semmi nem a kényelmem szerint van. A kényelmem szerint az van, ami itthon van, olyan sugárban folyik a zuhanyzóban a víz, olyan hőfokú a hűtőben az ital. Arról nem beszélve, hogy a hálószobánk egyik fele a teraszra nyílik, 1 méterre fekszem az ablaktól, tódul be a friss levegő a kertből (laktam már szálloda 20. emeletén, köszönöm, légkondi ide vagy oda).

Pénzem lenne rá, idén is hívott egy jóbarát magukhoz, a Csendes-óceán partjára, de nem.

Nekem EZ a lazulás, a kikapcsolódás, amit leírtam. (És teszek rá, hogy ki mit mond, amúgy szinte minden nyaraláskor úgy jöttem haza, mint egy kicsavart citrom.)

2024. jún. 11. 17:29
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ami mostanság van, az nem nyaralás, hanem tömegturizmus. Egymásba érnek az emberek a tengerparton. Hegyvidéki túrák meg, mintha a Margit körúton sétálnék.
2024. jún. 11. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!