Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lett kötelező dolog a...

Miért lett kötelező dolog a nyaralás?

Figyelt kérdés

Úgy látom mindenki egész évben azt az egy hetet várja, amikor nyaralni megy.

Ráadásul szegényebb emberek is csak azért elmennek valahova, hogy elmondhassák, voltak nyaralni és legyen miről beszámolni.

Miért lett ez kötelező dolog? És miért szégyen, ha valaki nem jár nyaralni?

2024. jún. 11. 08:31
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
88%

Haloványan úgy fogalmaztál...

Igazából legtöbb embernél vagy a családoknál kialakult egy ilyen társadalmi szokás, hogy nyáron lehet nyaralni és a többség csak erre van beállítva. Szerintem csak ezért tűnik így. Na meg nyár miatt általában Balaton, Hajdúszoboszló, tengerpart. Meg nyilván függ az anyagi helyzettől és a gyerekektől is. Talán ezt érzed zavaróként a környezetedből.

Hát én az átlagtól eltérően most a nyaralást is inkább 80%-ban úgy intézem olyan helyre túrával, ami - strand kivételével - bármilyen évszakos üdülés lehetne. Persze nekem nincs gyerekem és az év más szakaszaiban nem kell hozzá igazodnom.

2024. jún. 11. 09:30
 12/35 A kérdező kommentje:

Figyelj az eddigi összes kommented kötekedés. Felfogtuk, hogy imádsz nyaralni és szerinted mindenki egy idióta aki nem megy, de én erre nem vagyok tovább kíváncsi már az első megnyilvánulásod után.

Érthetően kiírtam a kérdést. Nem rólam szól és nem is úgy fogalmaztam meg. Aki sértegetni akar lépjen tovább.

2024. jún. 11. 09:31
 13/35 A kérdező kommentje:

A 10-esnek ment a 12-es válaszom.

#11: Akkor lehet rosszul fogalmaztam meg, bocsánat. Általánosságban voltam kíváncsi véleményekre. Nem támadtam senkit, nem is célom itt a kötekedés vagy a vitatkozás.

Köszi a kifejtős válaszod! :)

2024. jún. 11. 09:33
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem az.
2024. jún. 11. 09:34
 15/35 anonim ***** válasza:
25%

Mert az egész éves kötelező munka, kötelező gyereknevelés, kötelező házimunka után, jöhet a kötelező pihenés.

Kötelező az asszonyt elvinni, kötelező anyut, aput stb.

Mint ahogy karácsonykor is kötelező együtt ünnepelni, pedig utálja.

Aki kényszernek érzik, nézd meg hogy élnek. Nem boldogok.

2024. jún. 11. 09:44
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Semmi sem kötelező.
2024. jún. 11. 09:45
 17/35 anonim ***** válasza:
87%

A mi éghajlatunkon ilyenkor lehet menni a legtöbb helyre, meleg van..stb. Nyár egyenlő nyaralás.

Mi tavaly áprilisban nyaraltunk, jó messze innen, ott, ahol akkor volt 30 fok.

A nyaralás nem kötelező dolog, hanem szórakozás, kimozdulni a négy fal közül, világot látni. Egész évben megy a robotolás, a munka, persze, hogy a legtöbben a nyaralást várják a legjobban.

Inkább azt kérdezd magadtól, hogy te miért érzel szégyent azért, mert te nem mész?!

2024. jún. 11. 09:49
 18/35 anonim ***** válasza:
92%

Nem kötelező. Én nyaralàs közben mindig csalódott és fàradt vagyok. Viszont a rossz időszakokban arra visszagondolva nyerek erőt.

Fura dolog ez. Nem teljesen értem én sem.

2024. jún. 11. 09:53
 19/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem vettem észre, hogy kötelező lenne.
2024. jún. 11. 09:59
 20/35 anonim ***** válasza:
86%
Azt nem tudom, egyesek miért tekintik kötelezőnek, de tudok olyat, aki idén is hitelből megy nyaralni... Gáz.
2024. jún. 11. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!