Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyerekként hogyan képzelted...

Gyerekként hogyan képzelted el a világot?

Figyelt kérdés
jún. 7. 22:33
1 2 3
 11/26 Antiszociális lény ***** válasza:
90%

Kevésbé rossznak, mint amilyen.

A legtöbb dolgot teljesen természetesnek hittem amiért nem kell majd küzdeni. Például munkahely, barátnő, barátok, stb..

Azzal meg egyáltalán nem foglalkoztam, hogy történnek rossz dolgok, de sajnos történnek.

jún. 8. 03:35
 12/26 anonim ***** válasza:
28%

A saját életem kb ilyesminek mint most, csak több pénzzel, de igazából most sincsenek anyagi gondjaim, csak kb milliárdosnak képzeltem magamat aki majd magángépen pezsgőzik meg ilyenek. :)

A világot is hasonlónak, csak azt nem gondoltam, hogy olyasmiken kell majd gondolkodnunk, hogy lesz-e háború vagy sem, elfogy-e a víz amíg élünk vagy eléget minket a nap vagy mi lesz. Ezt leszámítva nem vagyok csalódott vagy meglepett, nem rémlik, hogy túl sok unrealisztikus dolgot képzeltem volna el.

jún. 8. 06:44
 13/26 anonim ***** válasza:
14%
12. A 21. században már mindenkinek jóllétbe kéne élni, nem lőni egymást.
jún. 8. 06:47
 14/26 anonim ***** válasza:
76%
Éppen a jólét, vagy a minél nagyobb jólét iránti törekvés okozza a háborút. A fizikai élvezetek kielégítésére alkalmas anyagtömeg szakadatlan növelése. Aztán ez elosztási konfliktusokhoz, később összeomláshoz vezet. Lokálisan erre számtalan példa van a történelemben és nem tanultunk belőle. Jóllét és jólét között exponenciális a különbség.
jún. 8. 07:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Velünk lerajzoltatták a suliban. Persze mindenki repülő autókat, egig érő tornyokat firkált, mint a Jetson családban 😅 Ahhoz képest... Úgy érzem, megtorpantunk.

Én magam ugyan semmilyennek nem képzeltem a saját jövőm, mivel apám meglátása volta, hogy belőlem nem lesz semmi, max tehenész, így aztán szépen lerombolta azt a kicsinyke önbizalmam is.

Inkább a pillanatnak éltem, arra koncentráltam, hogy nagyívben elkerüljem az apámat, így ez eléggé lefoglalta a gondolataimat.

Élveztem a barátaim társaságát, azt hittem örökké fog tartani, hogy sose növünk fel és a napjaink játékkal telnek.

Aztán szüleim 30. születesnapja vízválasztó volt, ott fogtam fel, hogy basszus, megy az idő.

A komoly, "mi leszek, ha nagy leszek" téma csak pályaválasztáskor merült fel, de akkor se voltam okosabb, mint elötte.

jún. 8. 07:52
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

15#

És mi baj a tehenészettel? Az én szüleim is azt szerették volna hogy (túl)fejlődjek. Ők még nem értették a problémát, de annyiban igazuk volt, hogy nincs más hátra mint előre.

jún. 8. 08:52
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hittem mire felnőtt leszek, fejlett lesz a világ.

Nem kell majd keményen dolgozni alap dolgokért, olyan fejlett lesz a világ.

Azt hittem, hogy a felnőttek csak bejárnak dolgozni, amiért pénzt kapnak, de hogy miféle kavarásokat művelnek, egymást tapossák, arra nem gondoltam.

Akikről azt hittem értelmes emberek valójában csak propaganda által lebutított droidok.

Pl a tanár, aki azt mondta, hogy tanulj, és sokra viszed az életben.

Az igazságot nem látják sokan vagy nem akarják látni.

jún. 8. 10:10
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként úgy gondoltam, a világ igazságos, békés, érdekes és színes. Hogy szuperül és gördülékenyen működik az igazságszolgáltatás, hogy minden fair. Pl., mint a mesékben: a morálisan rossz karakter elbukik a sorozatrész/film/történet végén, vagy egy pontján, és megkapja a jussát. Békés, ahol az emberek többé-kevésbé harmóniában élnek egymással, nincs állandó konfliktus.

Az "érdekes" és "színes" jelző meg gyerekszemmel gyakori.

Elég nagy csalódás volt, mit ne mondjak :D

jún. 8. 10:34
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Már akkor is értek picibb csapások,hogy aztán nagyobb koromban felkészültebb legyek az óriásiakra. Sosem éltem 100%osan álomvilágban. Nem is baj. 29N
jún. 8. 11:33
 20/26 anonim ***** válasza:
#16, mivel apám 2 diplomás, neki degradáló szó volt. Teheneket a környékünkön sokan tartottak háznál, olyan tipik. egyszerű emberek voltak. De volt pl "hivatásos" tehénpásztor is a faluban.
jún. 8. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!