Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyerekként hogyan képzelted...

Gyerekként hogyan képzelted el a világot?

Figyelt kérdés
2024. jún. 7. 22:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

Kevésbé rossznak, mint amilyen.

A legtöbb dolgot teljesen természetesnek hittem amiért nem kell majd küzdeni. Például munkahely, barátnő, barátok, stb..

Azzal meg egyáltalán nem foglalkoztam, hogy történnek rossz dolgok, de sajnos történnek.

2024. jún. 8. 03:35
 12/26 anonim ***** válasza:
28%

A saját életem kb ilyesminek mint most, csak több pénzzel, de igazából most sincsenek anyagi gondjaim, csak kb milliárdosnak képzeltem magamat aki majd magángépen pezsgőzik meg ilyenek. :)

A világot is hasonlónak, csak azt nem gondoltam, hogy olyasmiken kell majd gondolkodnunk, hogy lesz-e háború vagy sem, elfogy-e a víz amíg élünk vagy eléget minket a nap vagy mi lesz. Ezt leszámítva nem vagyok csalódott vagy meglepett, nem rémlik, hogy túl sok unrealisztikus dolgot képzeltem volna el.

2024. jún. 8. 06:44
 13/26 anonim ***** válasza:
14%
12. A 21. században már mindenkinek jóllétbe kéne élni, nem lőni egymást.
2024. jún. 8. 06:47
 14/26 anonim ***** válasza:
77%
Éppen a jólét, vagy a minél nagyobb jólét iránti törekvés okozza a háborút. A fizikai élvezetek kielégítésére alkalmas anyagtömeg szakadatlan növelése. Aztán ez elosztási konfliktusokhoz, később összeomláshoz vezet. Lokálisan erre számtalan példa van a történelemben és nem tanultunk belőle. Jóllét és jólét között exponenciális a különbség.
2024. jún. 8. 07:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Velünk lerajzoltatták a suliban. Persze mindenki repülő autókat, egig érő tornyokat firkált, mint a Jetson családban 😅 Ahhoz képest... Úgy érzem, megtorpantunk.

Én magam ugyan semmilyennek nem képzeltem a saját jövőm, mivel apám meglátása volta, hogy belőlem nem lesz semmi, max tehenész, így aztán szépen lerombolta azt a kicsinyke önbizalmam is.

Inkább a pillanatnak éltem, arra koncentráltam, hogy nagyívben elkerüljem az apámat, így ez eléggé lefoglalta a gondolataimat.

Élveztem a barátaim társaságát, azt hittem örökké fog tartani, hogy sose növünk fel és a napjaink játékkal telnek.

Aztán szüleim 30. születesnapja vízválasztó volt, ott fogtam fel, hogy basszus, megy az idő.

A komoly, "mi leszek, ha nagy leszek" téma csak pályaválasztáskor merült fel, de akkor se voltam okosabb, mint elötte.

2024. jún. 8. 07:52
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

15#

És mi baj a tehenészettel? Az én szüleim is azt szerették volna hogy (túl)fejlődjek. Ők még nem értették a problémát, de annyiban igazuk volt, hogy nincs más hátra mint előre.

2024. jún. 8. 08:52
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hittem mire felnőtt leszek, fejlett lesz a világ.

Nem kell majd keményen dolgozni alap dolgokért, olyan fejlett lesz a világ.

Azt hittem, hogy a felnőttek csak bejárnak dolgozni, amiért pénzt kapnak, de hogy miféle kavarásokat művelnek, egymást tapossák, arra nem gondoltam.

Akikről azt hittem értelmes emberek valójában csak propaganda által lebutított droidok.

Pl a tanár, aki azt mondta, hogy tanulj, és sokra viszed az életben.

Az igazságot nem látják sokan vagy nem akarják látni.

2024. jún. 8. 10:10
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként úgy gondoltam, a világ igazságos, békés, érdekes és színes. Hogy szuperül és gördülékenyen működik az igazságszolgáltatás, hogy minden fair. Pl., mint a mesékben: a morálisan rossz karakter elbukik a sorozatrész/film/történet végén, vagy egy pontján, és megkapja a jussát. Békés, ahol az emberek többé-kevésbé harmóniában élnek egymással, nincs állandó konfliktus.

Az "érdekes" és "színes" jelző meg gyerekszemmel gyakori.

Elég nagy csalódás volt, mit ne mondjak :D

2024. jún. 8. 10:34
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Már akkor is értek picibb csapások,hogy aztán nagyobb koromban felkészültebb legyek az óriásiakra. Sosem éltem 100%osan álomvilágban. Nem is baj. 29N
2024. jún. 8. 11:33
 20/26 anonim ***** válasza:
#16, mivel apám 2 diplomás, neki degradáló szó volt. Teheneket a környékünkön sokan tartottak háznál, olyan tipik. egyszerű emberek voltak. De volt pl "hivatásos" tehénpásztor is a faluban.
2024. jún. 8. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!