Gyerekként hogyan képzelted el a világot?
Kevésbé rossznak, mint amilyen.
A legtöbb dolgot teljesen természetesnek hittem amiért nem kell majd küzdeni. Például munkahely, barátnő, barátok, stb..
Azzal meg egyáltalán nem foglalkoztam, hogy történnek rossz dolgok, de sajnos történnek.
A saját életem kb ilyesminek mint most, csak több pénzzel, de igazából most sincsenek anyagi gondjaim, csak kb milliárdosnak képzeltem magamat aki majd magángépen pezsgőzik meg ilyenek. :)
A világot is hasonlónak, csak azt nem gondoltam, hogy olyasmiken kell majd gondolkodnunk, hogy lesz-e háború vagy sem, elfogy-e a víz amíg élünk vagy eléget minket a nap vagy mi lesz. Ezt leszámítva nem vagyok csalódott vagy meglepett, nem rémlik, hogy túl sok unrealisztikus dolgot képzeltem volna el.
Velünk lerajzoltatták a suliban. Persze mindenki repülő autókat, egig érő tornyokat firkált, mint a Jetson családban 😅 Ahhoz képest... Úgy érzem, megtorpantunk.
Én magam ugyan semmilyennek nem képzeltem a saját jövőm, mivel apám meglátása volta, hogy belőlem nem lesz semmi, max tehenész, így aztán szépen lerombolta azt a kicsinyke önbizalmam is.
Inkább a pillanatnak éltem, arra koncentráltam, hogy nagyívben elkerüljem az apámat, így ez eléggé lefoglalta a gondolataimat.
Élveztem a barátaim társaságát, azt hittem örökké fog tartani, hogy sose növünk fel és a napjaink játékkal telnek.
Aztán szüleim 30. születesnapja vízválasztó volt, ott fogtam fel, hogy basszus, megy az idő.
A komoly, "mi leszek, ha nagy leszek" téma csak pályaválasztáskor merült fel, de akkor se voltam okosabb, mint elötte.
15#
És mi baj a tehenészettel? Az én szüleim is azt szerették volna hogy (túl)fejlődjek. Ők még nem értették a problémát, de annyiban igazuk volt, hogy nincs más hátra mint előre.
Én azt hittem mire felnőtt leszek, fejlett lesz a világ.
Nem kell majd keményen dolgozni alap dolgokért, olyan fejlett lesz a világ.
Azt hittem, hogy a felnőttek csak bejárnak dolgozni, amiért pénzt kapnak, de hogy miféle kavarásokat művelnek, egymást tapossák, arra nem gondoltam.
Akikről azt hittem értelmes emberek valójában csak propaganda által lebutított droidok.
Pl a tanár, aki azt mondta, hogy tanulj, és sokra viszed az életben.
Az igazságot nem látják sokan vagy nem akarják látni.
Gyerekként úgy gondoltam, a világ igazságos, békés, érdekes és színes. Hogy szuperül és gördülékenyen működik az igazságszolgáltatás, hogy minden fair. Pl., mint a mesékben: a morálisan rossz karakter elbukik a sorozatrész/film/történet végén, vagy egy pontján, és megkapja a jussát. Békés, ahol az emberek többé-kevésbé harmóniában élnek egymással, nincs állandó konfliktus.
Az "érdekes" és "színes" jelző meg gyerekszemmel gyakori.
Elég nagy csalódás volt, mit ne mondjak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!