Ha találnál az utcán egy borítékban egy nagyobb összeget, akkor megkeresnéd a tulajdonosát vagy megtartanád?
Nagyon sok pénztárcát visznek be a rendőrségre. Készpénzzel, bankkártyával benne. Vannak még becsületes emberek.
Visszatenném. F..om se fog a rendőrségre járkálni, egyszer egy kutya szegődött mellém hazafelé menet, akiben nem volt chip (bevittem benzinkútra, háromra is, megnézték), kb. le lettem baszva, hogy minek hoztam ide, hát mondom mert megtartani nem tudom? Akkor hagytam volna ott. Nagy kegyesen kihívták az állatvédőket. Másik esetem rendőrséggel, a bringámat lopták el egy bolt elől, ne menjünk bele, hogy hogyan, de megszereztem tőlük a kamerafelvételeket, a parkolóban hesszelő hunkiektól meg fotó alapján megtudtam, hogy hol lakik az ürge, és hol a biciklim. Mindezzel bementem a rendőrségre, hümmögtek egy sort, firtatták, hogy honnan van pixeles fotó a telefonomon az elkövetőről, mikor vásárlónak megmutatni a biztikamera felvételeit nem legális, oké, baszdmeg, és biciklit lopni legális??? Végül aznap pár haverral visszaloptuk a bringám (igen, ott volt, ahol a csövesek mondták), majd két hónappal később kaptam egy levelet a kapitányságról, hogy bizonyíték hiányában lezárták a nyomozást :D
Szóval nem, nem vinném be a rendőrségre. Ha találok egy okmányt, azt is közösségi médián keresem fel, hátha válaszol és találkozunk és visszaadom neki. Ha kis összegű pénzt találnék az utcán, ami mondjuk egy ezres ami valakinek a zsebéből kiesett, akkor örülnék a szerencsémnek, ha nagyobb, én bizony eltenném. Hogy találják meg a rendőrök a gazdáját, hogy bizonyítja, hogy az övé? De ilyen csak egyszer történt, akkor a lakótelepi facebook csoportban olvastam hazaérve a posztot, hogy ki és melyik buszon hagyott nagyobb összeget, a busz is stimmelt, az összeg is, vele nyilván kapcsolatba léptem, és visszaadtam, mert ez nem lehetett véletlen, de ha simán csak az utcán találok egy borítékot? Hát, nem fogom a rendőrségre vinni. Kutyát se vinnék újra a rendőrségre, nálam jobb helye lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!