Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha találnál az utcán egy...

Ha találnál az utcán egy borítékban egy nagyobb összeget, akkor megkeresnéd a tulajdonosát vagy megtartanád?

Figyelt kérdés
jún. 5. 12:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
55%
Azonnal elkölteném.
jún. 5. 12:08
 2/24 anonim ***** válasza:
81%
Miven tudom, hogy törvénybe ütközik megtartani, bármennyire is szeretném eltenni, inkább beviszem a rendőrségre. + már mindenhol kamerák vannak, előbb-utóbb csak kiderül, ki szedte fel a pénzt.
jún. 5. 12:10
 3/24 anonim ***** válasza:
67%
Ha megtartom, és költök belőle az gyakorlatilag lopásnak minősül, amiért utóbb akár börtönbüntetés is járhat, így természetesen leadom a pénzt a rendőrségen. A többi nem az én bajom.
jún. 5. 12:13
 4/24 anonim ***** válasza:
78%
Szívem szerint megtartanám, de nincs bennem annyi kurázsi, félnék, hogy meglátnak, kamera felvesz, stb. Szóval leadnám én is.
jún. 5. 12:17
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanám meg, és nem is keresném a tulajdonost, nem az én dolgom. Leadnám a rendőrségen, foglalkozzanak vele ők.
jún. 5. 12:18
 6/24 anonim ***** válasza:
57%

Mivel tudom, hogy eltenni törvénybe ütköző, a keresgéléssel való macerát meg nem akarnám, valószínűleg otthagyom. Ha más elteszi, az legyen az ő dolga, én nem tettem el és kész.

Vagy, amit 2-es és 3-as írt, bevinném a rendőrségre.

Amúgy tök életszerűtlen a kérdés. Csak akkor tudom meg, hogy pénz van a borítékban és komolyabb összeg, ha lehajolok érte és megnézem. Nos, én le se hajolnék egy járdán heverő borítékért, amit ki tudja ki szórt el és milyen kézzel fogott meg.

jún. 5. 12:20
 7/24 anonim ***** válasza:
76%

Most őszintén körbenézel nincs kamera ki az aki beviszi a rendőrségre??

Most őszintén?

jún. 5. 12:22
 8/24 anonim ***** válasza:
64%
Le se hajolnék érte
jún. 5. 12:24
 9/24 anonim ***** válasza:
46%

7: Minden normális ember!

Én tuti nem szeretném, ha pl. egy szegény idős nénike szenvedjem miattam, mert lenyúltam a sok év alatt összespórolt pénzét.

Vagy valaki, aki épp ebből akart kifizetni valami fontosat, de elhagyta, és most nem tudja megtenni.

Ez valakinek a pénze, nem az enyém.

Egyébként meg ki tudja, hogy kié. Szerintem arra sem vágyik senki, hogy majd egy kedves kis "jóarcú" csapat megkeresse :D

jún. 5. 12:26
 10/24 anonim ***** válasza:
85%

Ha a pénzen kívül lenne név vagy igazolvány vagy akármi a borítékban, amivel fel tudok keresni valakit, akkor mindenképpen megpróbálnám megkeresni.

Ellenkező esetben, ha nem lenne semmi ilyen infóm vagy nem találnék senkit, akkor bevinném a rendőrségre. Ha van kamera, ahol a borítékot találtam, akkor úgyis kiderülne kié a pénz.

jún. 5. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!