Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerettétek az Ikarus 280-as...

Szerettétek az Ikarus 280-as buszokat?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor miért?

2024. máj. 28. 10:49
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Az összes 200-as modellnek megvolt a maga előnye és hátránya.

Nyilván nem volt szigetelt a padlózata, hogy a D10, vagy a D2156-os szívómotor zaját elnyomja, a hátsó híd is eléggé hangos volt, főleg a távolsági modellekre volt igazán jellemző.

De ahogy előttem írták, tágas is volt, kényelmesebben el lehetett férni, voltak meglehetősen kényelmes modellek is, szóval én imádtam őket.

Helyi járatos 260-asoknál a Praga 2M70 + D2156 + Bubu adta csak igazán az Ikarusos feelinget.

2024. máj. 28. 19:07
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Talán, mert azokon nőttem fel.
2024. máj. 29. 08:35
 13/27 anonim ***** válasza:
50%
#9 Most is ott van, csak nem látod, mert beivódik a textilbe, ugyanúgy, mint minden más, akár a húgy is.
2024. máj. 29. 10:19
 14/27 anonim ***** válasza:
67%
#13 Ettől még továbbra is undorító marad :D
2024. máj. 29. 11:21
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen. A gyerekkoromat juttatják eszembe, ahoyg sulisként sokat buszoztama városban. Volt egy hangulata, amit a mai buszok egyáltalán nem adnak.

Hangosak voltak, büdösek, de legalább el lehetett rajtuk férni, nem úgy mint a mostani buszok középső keskeny ösvényán, ahol ha egy ember megáll, akkor se előre, se hátra...

Annak idején az összes buszt ismeretem a városban rendszámról. A kedvecem a CCT-560 volt. Mindig ugyanabban az időben jött reggel. Siettem, hoyg elérjem, hogy ezzel tudjak utazni.

Mindig megnéztem a buszok rendszámát, amivel utaztam. Egyszer az egik sofőr meg is állt és rámordított valamit. Először nem is értettem mi a gond. Aztán később esett le, hogy ő azt hitte, hoyg azért nézem meg a rendszámot, mert a jeggyel csalni akarok (hozzá teszem mindig bérletem volt) és visszafelé is majd ezt a buszt akarom várni. Az fel sem merült benne, hogy valakit, főleg egy gyerekt érdekelhetnek a buszok.

2024. jún. 5. 07:50
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
...továbbá emlékszem, mikor a 435-ösök bejöttek, milyen modernnek számítottak! Csendesebbek voltak, főleg a busz elejében, kevesebb volt a lépcső. De még el lehetett rajtuk férni. Ezeket is szerettem. 5 vagy 6 db-ot kapott a város, egymás utáni rendszámokkal. Eddig általában BPV, vagy BPX-szel kezdődtek a 280-asok rendszámai, egy-két kivétellel, mint a CCT-k. Abból is 2 db volt csak. Meg volt egy szóló DUD-*** is. Ezek meg DUB-093 - DUB-098 rendszámokat kaptak. Ha jól rémlik így bő 25 év távlatából. :) Jönnek elő az emlékek. Ezek a mostani Volvok, Mercedesek, Credok nem nagyon hagynak bennem nyomot. Igaz már jóval kevesebbet buszozok. A 90-es évekhez képest sokkal ritkábbak lettek a járatok. Kevesebb busz is van a városban. Ahol régebben csuklósok jártak, mostanában egyre inkább szóló buszokat indítanak. Rajtuk meg hatalmas a tömeg. Van hogy kimaradnak járatok. A jegyek, bérletek ára meg nem olcsó.
2024. jún. 5. 09:01
 17/27 anonim ***** válasza:
19%

16

Te nem vagy ocd-s véletlenül?

2024. jún. 5. 09:04
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
#17, ??? Nem, nem tudom az ki...
2024. jún. 5. 09:14
 19/27 anonim ***** válasza:
0%
2024. jún. 5. 09:29
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Oh! Nem. De hogy jön ez ide? Csak mert gyerekkoromban érdekeltek a városunkban lévő buszok?
2024. jún. 5. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!