Miért nem tudom magam rávenni, hogy tanuljak?
Sajnos elrontottam az életem, középiskola után olyan szakra mentem egyetemre, amit rühellek, nem is értek hozzá, csak a családom és a környezetem erőltette, hogy majd ha végzek vele, akkor sokat fogok vele keresni és kapkodni fognak értem a munkáltatók milliós fizukkal. Sajnos hittem a környezetemnek, végigvittem (csaltam) az egyetemet és most van egy informatikus diplomám amit rühellek, segghülye vagyok hozzá és olyan munkát végzek amit egy majom is tud, kemény bruttó 400-ért Pesten, napi 4 órát ingázok... Mamahotelben ragadtam vidéken, nem ér semmit az életem.
Az egyetlen menekvő utat az öngyilkosságban vagy külföldben láttam. Kitaláltam, hogy mesterképzésre megyek külföldre. Minden meg van hozzá, csak a nyelvvizsga nem jó, mert az nem olyan vizsga amit a külföldi egyetemek elfogadnak. Na most én jól beszélek angolul de az a szint amiből vizsgáznom kell, na az ijesztő. Belenéztem 1-2 feladatba és lefordultam a székről, hogy szövegértésnél minden második szó olyan amit életemben nem láttam.
Mindegy, befizettem a 100.000 forintot a vizsgára még április elején, hogy majd május 31-ig lesz időm tanulni. Hát... egy percet sem tanultam. Rosszul voltam tőle, nem akartam, nyűgös voltam. Hétköznap este 6-kor hazaérve már nem bírtam tanulni és ágyba dőltem, hétvégén meg inkább aludtam vagy szórakoztató dolgokat csináltam.
A kérdés arra irányul, hogy mi az a tudatalatti akadályom, ami ellehetetlenített a tanulástól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!