Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történne, ha ezentúl a...

Mi történne, ha ezentúl a "nem tudom", "nem áll módomban" helyett azt mondanám: "nem akarom"?

Figyelt kérdés
Kipróbáltátok már ezt?
2024. máj. 26. 07:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
57%

Fordított esetben gondolkozz.

Mit éreznél, ha megkérdeznéd egy kedves ismerősödet, hogy találkozna-e veled ma ötkor egy kávéra a plázában és azt felellné, hogy "Nem akarok.", ahelyett, hogy "Bocsi, de programom van."?

2024. máj. 26. 07:48
 2/16 anonim ***** válasza:
57%
Honnan tudjuk? Te vagy ezekben a helyzetekben.
2024. máj. 26. 07:50
 3/16 anonim ***** válasza:
88%

#1: a probléma ezzel, hogy

1. Az ember kötelezve van arra, hogy hazudik.

2. Ha az válaszolja, hogy "programon van", abból jön az, hogy "meddig tart? Utána is találkozhatunk.", "akkor holnap ötkor?" stb. Ezzel szemben őszinteséggel elkerülhető a hazugság spirál.

Te mit éreznél, ha tudnád, hogy a másik hazudik?

2024. máj. 26. 07:54
 4/16 anonim ***** válasza:
54%

#3 általában az emberek jobban szeretik a hazugságot az igazságnál. Szerintem azért, mert a hazugság az szélen leépít valamit, míg az igazságakkor és ott fáj.

Neked sem esne jól ha az egyes példájából kiindulva megkapnád, hogy nem akar veld találkozni egy jó barátod.

2024. máj. 26. 07:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

#4: egy jó barátság attól jó barátság, hogy pl. megelőlegezem a bizalmat, és ha valaki azt mondja, nem szeretne velem találkozni, akkor feltételezem, hogy jó oka van rá (fáradt stb.), egy alkalmat még nem veszek magamra.

Az már nehezebben fér bele, hogy hazudnom kell.

Ne akard megmondani, hogy én vagy a Kérdező mit éreznénk ilyen helyzetben.

2024. máj. 26. 08:02
 6/16 anonim ***** válasza:
3, az első voltam és ugyanazt írtam volna mint a 4, akire nyomtam is most egy zöld pipát (Felpontoztam).
2024. máj. 26. 08:06
 7/16 anonim ***** válasza:
#5 jogos, nem tudhatom te/ti hogy gondolkodtok, csak általánosítok a saját tapasztalataim alapján. Én sem szeretem ha hazudnak nekem, csak sokan egy "nem akarok veled találkozni"-t sértésnek vesznek, a hazugságot meg szükseges rossznak. De ez szerintem mindig is így volt.
2024. máj. 26. 08:35
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a reakció attól függ kinek és miért mondanád.
2024. máj. 26. 08:52
 9/16 anonim ***** válasza:
50%
A "nem akarom" az nem jó, mert akkor az negatívabban hathat, mint az egyszerű "nem tudom". Ez az egész függ az életkortól is.
2024. máj. 26. 10:16
 10/16 anonim ***** válasza:
75%
A nem akarommal azt hiszik velük van bajod.
2024. máj. 26. 12:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!