Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történne, ha ezentúl a...

Mi történne, ha ezentúl a "nem tudom", "nem áll módomban" helyett azt mondanám: "nem akarom"?

Figyelt kérdés
Kipróbáltátok már ezt?
2024. máj. 26. 07:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
65%
Lehetünk az igazság bajnokai, de azért van egy olyasmi mondás, hogy kétféle ember van: Az egyik az őszinte, a másik pedig az, akinek vannak barátai.
2024. máj. 26. 14:53
 12/16 A kérdező kommentje:
10: igen, hiheti valaki azt egy elutasításkor vagy ignorálákor, hogy vele van baj. És lehet, hogy jól is hiszi, nem? Miért ne lehetne igaz?
2024. máj. 26. 17:27
 13/16 A kérdező kommentje:
2: te szoktad mondani? Neked mondták már? Miért mondod, ha igen, miért nem, ha nem? Hogy reagálsz, ha ezt mondják?
2024. máj. 26. 17:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Én ezt szoktam mondani, mert nem tudok improvizálva hazudni.

(Ha kapnék most egy meghívót esküvőre, és nem akarnék elmenni, akkor tuti ki tudnék találni valami indokot addig, és felkészülés után menne a hazugság, de ha nekem szegeznek egy kérdést a semmiből, nem tudok rögtönözni, azt mondom, hogy nem akarok.)

Tőlem megszokták, tinédzser korom óta csinálom. Igazából nem veszi rossz néven senki, legalább is szemtől szembe nem kaptam még negatív reakciókat.

Aki régóta ismer, az tudja, hogy ez nem róla szól, hanem rólam, aki meg nem, azon maximum egy kis meglepődést látok, hogy nincsenek ilyen válaszhoz szokva.

2024. máj. 26. 17:42
 15/16 Tatyó ***** válasza:
75%
A "nem tudom" és a "nem áll módomban" nem ugyanazt jelenti mint a "nem akarom". Van, hogy valamit "nem tudok" vagy "nem áll módomban" de mégis akarnám. De értem a lényeget, ezek a kifejezések olyanok, mint az olaj a súrlódások elkerülése érdekében. Elhagyhatjuk őket, de akkor kicsit jobban kopnak a kapcsolatok - néha talán ez a cél...
2024. jún. 13. 14:28
 16/16 A kérdező kommentje:
Épp ez a kérdés, hogy őszintén megmondod, ha nem akarod, vagy ehelyett elkerülő vagy és azt mondod, hogy nincs lehetőséged? Akkor is, amikor lenne, csak épp nem akarod?
2024. jún. 13. 20:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.