Miért meghökkentő, ha valaki több diplomával nem tud tökéletesen helyesen írni?
Nekem 3 diplomám van konkrétan.Gazdasági alap+meseter, illetve mérnöki alap és nem tudok teljesen helyesen írni.
Nyilván nem olyan hibáim vannak,hogy a hülyét hüjének írom, de azért akadnak.Főleg a vesszőkkel, vagy az egyre írandó, elválós szavaknál vannak gondok.
Munkahelyen az outlook, word kijavít mindent, ha meg valamit nem tudok, arra ott a google.
Mind a 3 diplomamunkámat átnézettem egy magyar szakos tanárral, aki megjegyezéseket fűzött hozzá, mit, hogyan kellene írni.
Sokak számára ez meghökkentő.
Számomra egyáltalán nem az.Nem írnok vagy nyelvész vagyok.
Plusz, a diplomamunkáknál megbíztam pénzért egy nyelvtantanárt.Valamiből nekik is meg kell élni, nekik ez a szakmájuk, nekem nem.
#8 "nem olyan szinten használod ott, mint mondjuk egy bölcsész szakon, rengeteg az idegen kifejezés, amit ott tanulod."
Mert egy bölcsészképzésen nem találkozik a hallgató idegen kifejezésekkel, ugye? :D Mesélj még.
1 diploma (több meg pláne) már feltételez egy olyan intelligenciát amivel elvárható, hogy tudjon valaki helyesen írni.
Én simán visszahoznám azt, hogy érettségin buktathassanak a hibák miatt. Nyilván nem vesszőhibára gondolok (bár az is tanulható), de napi szinten olvasok brutális dolgokat.
Szóval én eleve igénytelennek és ostobának tartom azt, aki nem tud helyesen írni. Aki meg diplomás és úgy nem tud, az meg csak simán igénytelen és lusta. Mert ne mondd nekem, hogy nem tudnád megtanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!