Miért meghökkentő, ha valaki több diplomával nem tud tökéletesen helyesen írni?
Nekem 3 diplomám van konkrétan.Gazdasági alap+meseter, illetve mérnöki alap és nem tudok teljesen helyesen írni.
Nyilván nem olyan hibáim vannak,hogy a hülyét hüjének írom, de azért akadnak.Főleg a vesszőkkel, vagy az egyre írandó, elválós szavaknál vannak gondok.
Munkahelyen az outlook, word kijavít mindent, ha meg valamit nem tudok, arra ott a google.
Mind a 3 diplomamunkámat átnézettem egy magyar szakos tanárral, aki megjegyezéseket fűzött hozzá, mit, hogyan kellene írni.
Sokak számára ez meghökkentő.
Számomra egyáltalán nem az.Nem írnok vagy nyelvész vagyok.
Plusz, a diplomamunkáknál megbíztam pénzért egy nyelvtantanárt.Valamiből nekik is meg kell élni, nekik ez a szakmájuk, nekem nem.
Alap, hogy egy értelmiségi tudjon helyesen írni, egyszerűen az alapműveltség része. A többi csak kifogás.
Oké, átnézetted a diplomamunkát, ebben nincs semmi, az ember biztosra akar menni, a szépirodalmi műveket is szokták lektorálni, de akkor sem olyanokkal, mint " egyre írandó" és hasonló blődségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!